Den grønne korridor

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Den grønne korridor er en av to løyper som i anledning Kulturminneåret 2009 har blitt satt sammen av Romsdalsmuseet i Molde kommune i Møre og Romsdal, den andre er Gjenreisningsbyen.

Den grønne korridor en vandring gjennom Molde fra Seilet hotell på den tidligere storgården Reknes' grunn langs en grønn rute fra med flere interessante kulturminner frem til Romsdalsmuseets bygdesamling bak Rekneshaugen og Bygata der. Underveis passeres stedet der Leprahospitalet og «Revehallen» lå, og første stopp er Alexandraparken. Herfra går turen videre til Smitt-villaen i Sandveien 4 der Kunstnersenteret Møre og Romsdal holder til, videre til Chateauet og hagen rundt. Siste grønne lunge før turen avsluttes på bygdesamlingen bak Rekneshaugen er Reknesparken med bysten av amtmann og forfatter Alexander L. Kielland fra 1907.

Reknesgården

Reknes (gård)

Leprahospitalet

Reknes leprahospital

«Revehallen»

Revehallen

Alexandraparken

Alexandra hotell

Smitt-villaen

Smitt-villaen

Chateauet

Chateauet

Reknesparken

Fra Reknesparken. Vi ser krigsminnesmerket til venstre i bildet.
Foto: Olve Utne (2008).

Reknesparken er et offentlig parkanlegg i Molde kommune. Området var opprinnelig utmarksområde for Reknes, men ble utskilt til Selskabet for Molde Bys Vel mot festeavgift i 1883; og deretter gitt som gave til byen i 1937.

Romsdalsmuseets bygdesamling

Romsdalsmuseets bygdesamling

Ekstern lenke


Valknute Kaar 2009.gif Hele eller deler av Den grønne korridor er basert på en artikkel fra prosjektet Kulturminneløypa og er lagt ut på lokalhistoriewiki.no under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen. Når artikkelen har fjernet seg tilstrekkelig fra originalen, kan dette merket fjernes.
Flere artikler finnes via denne alfabetiske oversikten.