Finn Samal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Finn Samal (født 2. februar 1924 i Tiller, Sør-Trøndelag) var fotograf i Bergen.

Han var sønn av overlærer Johan Ludvig Samal og Astrid Guttormsen. Samal gifta seg i 1950 med Kerstin Thørnberg, og de fikk to sønner. Tok i 1943 3-årig handelsgymnas med artium ved Trondheim Handelsgym. Del av læretiden hos fotograf Hilfling Rasmussen, Trondheim og resten hos fotograf Robert Wilse, Oslo. Studerte i 1947-49 ved "The Fred Archer School of Photography", Los Angeles på et 2-årig stipend gitt fra skolen, med spesialstudium i farger. Samal var under oppholdet i Los Angeles leder for et fargelaboratorium i Hollywood. Tok fargekurs i Tyskland i 1953.

Samal startet Star Studio i Bergen i 1952. Han tok svennebrev i 1955 og håndverksbrev samme år. I 195t hadde han et halvårig studieopphold i Los Angeles.

Kilder

  • Finn Samal i Preus museums register over norske fotografer.
  • Finn Samal på Digitalt museum.
  • Finn Samal på KulturNav
  • Bonge, Susanne: Upublisert materiale (SFFR)


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Finn Samal er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!