Fridtjof Marcussen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Fridtjof Marcussen er gravlagt på Nordstrand kirkegård i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2015)

Fridtjof Marcussen (født 8. oktober 1889 på Gjøvik, død 7. august 1961 i Oslo) var konsul og kontorsjef, bosatt i Oslo.

Han vokste opp i mjøsbyen Gjøvik, som sønn av distriktslege Ellef Marcussen (1857-1923) og Dina f. Risøe (1860-1934). Begge foreldrene kom opprinnelig fra Dypvåg ved Tvedestrand, der Fridtjof Marcussens farfar, Peder Evensen Marcussen, var skipsreder. Fridtjof var den tredje eldste av de seks guttene til doktor Marcussen, og familien bodde i sin egen gård, Marcussengården, i Gjøvik sentrum.

I 1922, da han var 33 år gammal, gifta Fridtjof Marcussen seg med Karoline Fredrikke von Krogh Sagen (1901-60). Bryllupet sto i Gjøvik kirke, men i kirkeboka ble det notert at Marcussen var konsul og bosatt i Yokohama i Japan. Kona bodde for øvrig i San Fransisco i USA.

Fridtjof Marcussen ble seinere titulert som kontorsjef. Aftenposten meldte 7. februar 1953 at «kontorsjef Fridtjof Marcussen» var valgt til suppleant i Den merkantile klubb.

Karoline og Fridtjof Marcussen fikk barna Ellef, Sigrid og Dina, og familien slo seg ned i Seterliveien 1Nordstrandshøgda i Oslo. I 1960 døde imidlertid kona, og året etter gikk også Fridtjof Marcussen bort. I en omtale av bisettelsen skreiv Aftenposten at det ved båren lå krans «fra venner i Den amerikanske ambassade». Ekteparet Marcussen og sønnen Ellef er gravlagt på Nordstrand kirkegård.

Kilder og litteratur

Eksterne lenker