Fylkesarkivet i Vestland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Foto: Silje Engeland/ Fylkesarkivet i Vestland.

Fylkesarkivet i Vestland tek vare på og formidlar arkiv- og kjeldemateriale frå Vestland fylke. Arkivet samarbeider tett med kommunar og har ulike fysiske og digitale publikumstenester. Frå 1.1.2020 vart Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane slått saman med Hordaland fylkesarkiv og danna Fylkesarkivet i Vestland. Seksjon for arkiv ligg under avdeling for kultur, idrett og inkludering i Vestland fylke.

Organisasjon

Arnt Ola Fidjestøl er leiar for dei tilsette.

Arbeidsområde

Kommunale arkiv

Fylkesarkivet er sentraldepot for eldre og avslutta arkiv for Hordaland og Sogn og Fjordane fylkeskommunar, og kommunane i Nordfjord, Sunnfjord og Sogn. I tillegg tek vi hand om personregistermateriale og rettsdokumentasjon.

Private arkiv

Fylkesarkivet arbeider med innsamling, vern og formidling av privatarkiv i Vestland. Ein kan søke i privatarkiv på arkivportalen.

Stadnamn

Fylkesarkivet arbeider med innsamling, vern og formidling av stadnamn i Vestland. Ein kan søke i register eller sjå stadnamna på kart.

Musikk

Musikkarkivet arbeider med innsamling, vern og formidling av musikk- og dansetradisjonar frå Vestland.

Digital kulturformidling

Pågåande prosjekt:

Foto

31.01.2020 var det publisert ei ny løysing for fotoarkivet. I tillegg kan ein finne bilder som har falle i det fri på Flickr.

Kjelder