Gustav Robert Norberg

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Gustav Robert Norberg (født 14. september 1870 i Nordmaling i Sverige, død 5. februar 1955Borøy) var sjømann og senere fotograf i Tvedestrand.

Han var utdannet som styrmann, men kom syk hjem fra sjøen 27 år gammel. Norberg gikk så i fotograflære hos Finne i Kristiania i 1 1/2 år fra 1897. Drev deretter som fotograf på Borøy ca. 1 år og kjøpte i 1899 Jørgen Aunes atelier i Tvedestrand, som denne hadde drevet fra ca. 1895. I 1922 kom han med oppskrift på hurtigfremkaller. Han reiste meget rundt og fotograferte. I 1939 avviklet han firmaet.

Mesteparten av negativsamlingen ble overtatt av Brøndelsbos Atelier, Tvedestrand, og det som er av maritim interesse finnes i Egil Bjørn-Hansens skutemuseum på Gjeving i Dypvåg. Utstyret ble tilbudt De Sandvigske Samlinger - Maihaugen i 1971. I 1989 kom utstyret tilbake til Aust-Agder (Aust-Agder Museum) fra Maihaugen, supplert med en ny gave, et fotografi som viser Norberg med to bærere i heiene opp mot Telemark, med det tunge reiseutstyret.

Galleri

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Gustav Robert Norberg er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!