Håkon Karlsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Håkon Karlsen (født 5. mars 1922 i Trondheim, død 6. mai 2007) var journalist.

Under den andre verdenskrig flyktet han til Sverige fra Hattfjelldal, hvor han var utskrevet til arbeidstjenesten. Karlsen studerte ved Uppsala universitet. Han arbeidet en tid som lærervirkar i Strinda innen han begynte i NRK. Karlsen tiltrådte som programassistent ved Trøndelag kringkaster 1. august 1947. Senere gikk han inn i en stilling som programsekretær og var tilknyttet NRK i Trondheim til 1964. Karlsen var distriktssjef i NRK Troms 1964-1976 og distriktssjef i NRK Sørlandet 1976-1979.

Sentralt hadde han engasjement for Barne- og ungdomsavdelingen (hvor han ble svært kjent for figurene Amandus og Antonsen i Barnetimen) samt Underholdningsavdelingen.

Karlsen skrev teksten til «Fullmånestev i skogen», barnestev fra eventyrkomedien Bryllupet på slottet, med musikk av Torbjørn Dahl (1963).

Han er kjent for å ha oppdaget «Oluf» og deltok i flere radio- og TV-programmer med ham.

Diskografi (sammen med Arthur Arntzen)

  • 1973: Ja, du Oluf (LP, Cat Music)
  • 1980: Mølje og sodd (Dagbladets sommerkassett)

Filmografi (sammen med Arthur Arntzen)

  • 1979: Førti år med Oluf
  • 1991: Oluf - No må du skjærpe deg, gutt

Bibliografi

  • 1983: Amandus og Antonsen (Tiden)
  • 1962: Marulken (noveller, Aschehoug)

Kilder


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Håkon Karlsen» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.