Hildus Larsen Furuseth

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Hildus Larsen Furuseth (født 1839 i Østre Aker, død 24. november 1916) var handelsmann, smed, herredskasserer og lokalpolitiker.

Fra 1881 til 1908 var han herredskasserer i Skedsmo kommune, og da den nye den nye Lillestrøm kommune ble opprettet i 1908, ble han herredskasserer der. Denne stillingen hadde han til 1916 da han bad seg fri.

Bedriften H. L. Furuseths byggevarer holdt til i Kirkegata 5, der Furuseth som en av stedets betydeligste forretningsmenn blant annet hadde stor omsetning av støpegods- og ulike bygningsartikler. Han drev i tillegg inkasso-, auksjons- og kredittopplysningsforretning og et betydelig smieverksted. Furuseth var også kommisjonær for flere Kristiania-banker, og han hadde ellers mange tillitsverv i kommunen. I en årrekke var han medlem av kommunestyret og av bygningskommisjonen representantskap. I 1877 var han med og stiftet Lillestrøm Sparebank. Fra 1891 var han med i styret i Øl- og vinsamlaget i Lillestrøm til samlaget ble lagt ned i 1907.

I 1915 ble Hildus Furuseth tildelt borgerdådsmedaljen for fortjenestefull virksomhet. Han døde året etter og er begravd på Skedsmo kirkegård.

Kilder og litteratur