Ingolf Løken

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Ingolf Løken (født 14. februar 1899Elverum, død 1. oktober 1990 samme sted) var gardbruker og amatørfotograf. Han virka i Elverum fra ca. 1914. Hadde mange tusen negativ og noen tusen lysbilder. Mange av disse har vært brukt bl.a. i Elverumsboka. Han hadde dessuten noen få glassnegativ tatt av onkelen Johan Opsahl, Heradsbygda, fra like før 1900.

I 1945 ble han valgt inn i nemnda som skulle sørge for å få en oppdatert utgave av Stian Herlofsen Finne-Grønns bygdebok for Elverum. En rekke av hans bilder har blitt brukt i bygdebøkene.

Løken var aktiv i lokalpolitikken, og ble i 1936 valgt til leder i Elverum Høireforening.[1] Han satt også i styret til Glomdalsmuseet, og han var formann i menighetsrådet i Elverum sokn og i Elverum Indremisjon i flere år.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Ingolf Løken er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!
  1. «Høires organisasjon» i Morgenbladet 1936-03-17. Digital versjonNettbiblioteket.