Johan Jørgen Broch Wickstrøm

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Jørgen Wickstrøm»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Johan Jørgen Broch Wickstrøm (født 1. september 1855 i Tromsø, død 12. september 1897Rotvold asyl) var fotograf.

Han var sønn av fotograf Johan Erik Wickstrøm (f. 1823 i Sverige) og Ingeborg Bergite Nibe (f. 1818 på Dyrøy i Tranøy). I folketellinga 1875 finner vi ham sammen med foreldrene og to søsken i Vestre gate 389 i Tromsø. I likhet med søstera Hanna Theodora Wickstrøm (f. 1853 i Tromsø) er han oppført som ugift fotograf. I folketellinga 1885 er han fortsatt fotograf i Tromsø, bosatt i Vestre gate. Han hadde blitt gift med Andrea Wickstrøm (f. 1855 i Tromsø), og de hadde fire barn i huset. Mora hans bodde sammen med dem, og det gjorde også søstera Marie Wickstrøm (f. 1860) som var fotografisk kopist.

Han fotograferte blant annet Fridtjof Nansen i Vardø i 1896. Atelieret ble overtatt av Karl Martin Degermark, som kalte seg Wickstrøms Efterf., men han døde allerede i 1898. Enken etter Johan Jørgen Broch Wickstrøm drev så forretningen videre i en periode. Degermark var gift med Marie Kristine Wickstrøm (f. 1859 i Tromsø), søster til Johan Jørgen Broch Wickstrøm. I følge Kristian Austad, etterkommer av slekten Wickstrøm fra Tromsø, deltok Wickstrøm ved utstillingen «Den almindelige udstilling» for Tromsø Stift, ca. 1894.

Se også

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Johan Jørgen Broch Wickstrøm er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.