Johan Christian Schønheyder (idrettsleder)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Johan Christian Schønheyder (født 12. februar 1915, død 14. mars 2015) var forsikringsmann og idrettsleder. Han vokste opp i Bygdøy allé i Oslo, flyttet til Jar i Bærum i 1940, og som 67-åring til Vang i Valdres.

Under andre verdenskrig deltok han først under felttoget, og ble seinere NK (nestkommanderende) i Milorg-gruppe 13311. Den 1. mars 1945 overtok han som sjef for gruppa etter Jens Christian Magnus.

Han arbeidde som direktør i forsikringsselskapet Norsk Allianse (seinere Storebrand). Schønheyder var formann i Norges Orienteringsforbund (1948–52), Norges Idrettsforbund 1965–67 og nestformann i Norges Olympiske Komité (1968–80). Johan Christian Schønheyder var også turleder i Turistforeningen og guida flere turer i Jotunheimen og fjella i Nord-Norge.

Som 100-åring bodde han fortsatt hjemmme, men var på dagsenteret i Vang to dager i uka. Schønheyder, som var enkemann, hadde to barn og flere barnebarn og oldebarn.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.