Johan W. Eskildsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Johan W. Eskildsen (født 23. august 1881 i Stavanger, død 1964) var fotograf i flere vestlandsbyer. Han drev først manufakturforretning, begynte så som fotograf i 1905 i Egersund, muligens også i Haugesund.

Fra 1913, da han overtok firmaet til Karen K. Henriksen, drev han i Provstebakken 2 i Stavanger, men etter enkelte opplysninger går det frem at de også hadde filial i Egersund. I 1964 ble firmaet overtatt av sønnen Bjarne Eskildsen (f. 1918) som avviklet det i 1970. Sønnen Sverre Eskildsen (f. 1910) ble også fotograf.

Han var gift med Kathrine «Thrine» Johansen (f. 1883). I folketellingen 1910 finner vi paret i Storgata 42 i Egersund, med sønnen Sverre. Johan Eskildsens yrke er oppgitt å være fotograf og manufakturhandelsmann.

Fotografen Francisca Pedersen hadde deler av sin læretid hos Eskildsen.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Johan W. Eskildsen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.