John Irminger

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

John Irminger (født 15. oktober 1882 i Danmark, død 1975 i Bergen var direktør for Gassverket i Bergen 1919-51 og meget ivrig og dyktig amatørfotograf. Fotograferte store deler av Bergen, særlig er hans bilder fra krigsårene verdifulle fordi han i stillings medfør fikk adgang til steder hvor ingen andre fikk komme. Alle bildene ble datert og stedsbestemt, nummerert (og katalogisert).

Før han døde, prøvet UBBs på å få overtatt hans samlinger (bortsett fra det som eies av Gassverket), og var da i kontakt både med ham selv og hans eldste sønn Johan Irminger. Dessverre førte denne henvendelsen ikke til noe, og så hendte det sørgelige at far og sønn plutselig døde med bare en ukes mellomrom i 1975. En yngre sønn, som ikke kjente til denne henvendelsen, kastet sammen med Johan Irmingers enke rubb og rake av bilder og negativer, så denne verdifulle samlingen er gått tapt for ettertiden. Endel kopier i GB og UBBs.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg John Irminger er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!