Kirkens Hus

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirkens Hus
Foto: Chris Nyborg

Kirkens Hus er en kontorbygning i Rådhusgata 1-3. Bygningen er fra 1980-tallet og driftes i dag av selskapet Clemens Eiendom AS, som er et heleid datterselskap av Opplysningsvesenets fond. Bygningen har siden 2004 huset sentralorganer i Den norske kirke, flere kirkelige organisasjoner, i tillegg til Opplysningsvesenets fond (Ovf) og Clemens Eiendom AS.

Bygningen er innredet med hovedsakelig enkeltkontorer i kontorfellesskap, fordelt på 8 etasjer, totalt 250 kvm. Bygningen har resepsjonstjeneste, felles møterom og kantine.

Tomten hadde tidligere adresse Skippergata 6, hvor det lå en bygning fra 1876 for Ditlef Lexow, med Henrik Nissen som arkitekt. 7. desember 1957 ble Rigmor Johnsen funnet drept i kjelleren, et mord Fredrik Fasting Torgersen ble dømt for, se Torgersensaken. UNG MOB (Ungdom mot bøteterror),okkuperte det rivningstruede huset i 1981, i den såkalte Skippergataokkupasjonen som varte fram til 1982. Dette ble en forløper for opprettelsen av Blitz da okkupantene i stedet fikk tilbud om en leiekontrakt i Pilestredet 30 C. Huset ble revet kort tid etter, og dagens bygg ble oppført.

Eksterne lenker

Litteratur


Koordinater: 59.908706° N 10.746393° Ø