Kjeller flyhistoriske kulturpark

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjeller flyhistoriske kulturpark logo.

Stiftelsen Kjeller flyhistoriske kulturpark (KFK) har som formål å ta vare på kulturminnet Kjeller flyplass med sitt unike, historiske kulturmiljø. Kjeller flyhistoriske forening (KFF) og dagens sivile brukere av flyplassen arbeider for å bevare flyplassens historie slik at man innen gitte rammer kan operere veteranfly på Kjeller. I denne sammenheng er stiftelsen Kjeller flyhistoriske kulturpark (KFK) etablert som en paraplyorganisasjon for å holde best mulig politisk og kulturell kontakt med lokale og sentrale myndigheter.

KFK er dannet av alle de flyhistoriske foreningene som virker på Kjeller i dag. Disse er her listet opp i tilfeldig rekkefølge, med lenker til underliggende sider som forteller mer om hver enkelt av dem:


Kjeller kart grunnlag 1878.jpg Inngår i prosjektet Kjellerhistorien, der det legges ut artikler og bilder i Kjellers historie fra starten i 1912 til i dag. Lokalhistoriewikiens brukere kan fritt redigere og utvide artiklene. Flere artikler finnes på prosjektets forside og i denne alfabetiske oversikten.

[[[Kategori:Flyplasser]]