Leif S. Tollefsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Leif Seerup Tollefsen (født 25. januar 1912) er en tidligere næringslivsleder. Han var lenge ansatt i Denofa Lilleborg, deretter arbeidde han som disponent for Christiania Dampkjøkken og dreiv som konsulent i næringsmiddelbransjen. De siste 15 åra før han ble pensjonist, var Tollefsen direktør for Stabburet Helgesen i Trondheim.

Han var en allsidig idrettsmann som hadde mesterskap i turn og friidrett for Oslo Turnforening, i tillegg til at han spilte tennis for Nordstrand Tennisklubb. Tollefsen har også vært idrettsinstruktør, og flere av barna tok NM-titler i tennis.

Under andre verdenskrig var Leif Tollefsen med i Milorg, blant annet som instruktør i våpenbruk og sabotasje. Han ble beordra til å dra til Sverige da Milorgs områdesjef i Oslo ble arrestert, og i Sverige var han fenrik i Polititroppene.

Leif S. Tollefsen har bodd på Nordstrand i over 65 år. Han var i 71 år gift med Elsa, som ble 98 år. Også flere av søsknene på Tollefsens morside ble gamle; sju av tolv ble over 90 år. Da han i 2012 fylte 100 år, uttalte Tollefsen til Nordstrands Blad at en kombinasjon av gode gener og en sunn livsstil hadde gitt han et langt og godt liv. Næringsmiddelkonsulenten

visste alt om matvarer og kosthold, så både min kone og jeg levde riktig i forhold til hva som ble anbefalt.[...] Selv har jeg aldri røyket og vært nøysom med alkohol.[...] Jeg går turer og trener fortsatt hver eneste ettermiddag, slik at jeg ikke skal bli stiv og støl, sier han og viser øvelsene han utfører foran TVen.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.