Magnus A. Mardal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
En ung Magnus A. Mardal, som lektor i Molde.
Foto: Norges filologer og realister 1950

Magnus (Arne) Mardal (født 12. februar 1916 i Os i Hordaland, død 17. september 2016) var lektor ved Molde kommunale høyere allmennskole, Aars og Voss gymnas og Oslo katedralskole. Han bodde mesteparten av sitt voksne liv i Oslo.

Mardal var sønn av kjøpmann M.K.O. Mardal og Anna Elise f. Bjøru. Han tok artium i 1935 og ble i 1942 cand.philol. med hovedfag i historie, og med engelsk og norsk som bifag. I 1957 ble han dr.philos. fra universitetet i Stockholm.

Han ble som nyutdannet, i 1943, ansatt som lektor ved den høyere skolen i Molde. Mardal arbeidet deretter ved Aars og Voss skole, før han i 1969 ble ansatt ved Oslo katedralskole. Her ble han til 1983, da han pensjonerte seg. Kolleger ved katedralskolen har beskrevet han som en streng lærer, som både elever og kolleger hadde stor respekt for.

Magnus A. Mardal var også en engasjert historiker, som blant annet skrev nesten 600 artikler i Store norske leksikon og var aktiv i Norsk Slektshistorisk Forening.

Marsdal var gift med Elsa f. Johansson, født 1920 i Urshult i Sverige. Han ble 100 år gammel.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.