Moldesangen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

«Moldesangen» er bysangen til Molde i Møre og Romsdal. Teksten ble skrevet av Palle Godtfred Olaus Dørum (1818-1886) til en melodi av Karl Groos (1789-1861). Melodien skal være komponert i 1818. Det er en noe omarbeidet versjon som brukes i «Moldesangen».

Sangen er den fremste av Moldes bysanger og synges stående under Molde Brass Bands årlige 17. mai-konsert, samt ved andre store anledninger. Den synges også av Tornekrattet og resten av publikum før Molde Fotballklubbs hjemmekamper.

Tekst

Hvor Atlanterhavet
slår mod Romsdals kyst,
fjorden det har gravet
dybt i klippens bryst.
Der, hvor fjelde golde
står mod stormens gny,
blomsterkranset Molde
ligger trygt i ly.

Venlig staden smiler
mod det blanke speil,
hvorpå skibe iler
frem med hvide seil.
Grøn sig hæver stranden
frem fra vandets glans.
Rundt om billedranden
går en sølverkrans.

Spillende med stråler
snor sig fjorden ind.
Romsdalshorn sig måler
hist med Vengetind.
Når mit øie skue
al den skjønhed kan,
må vel hjertet lue
for mit fødeland.

Innspilling

Utgående lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Moldesangen» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.