NRK Hedmark og Oppland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NRK Hedmark og Oppland er NRKs distriktskontor i fylkene Hedmark og Oppland. Det ble etablert i 1973, men skilt i NRK Hedmark og NRK Oppland i 1978. Disse ble igjen sammenslått til NRK Hedmark og Oppland i 2002.

Hovedkontoret befinner seg på Storhove i Lillehammer, mens det er mindre kontorer på Hamar, Elverum, Kongsvinger, Elgå, Fagernes, Gran og Gjøvik.

Distriktsredaktør er Inger Johanne Solli.

Hamar kringkaster

Hamar kringkaster ble oppført i 1926 på ei tomt på Storhaugen gård. Åpningen fant sted 29. januar 1927. Senderen var på 0, 7 kW, type Telefunken. Programsekretær var ingeniør ved NSB August Petterson, som var stifter og formann for Hamar Radioklub. I desember 1939 begynte man å bruke en ny sender på 1 kW, type Elektrisk Bureau (EB). Den ble demontert av norske styrker og fraktet nordover i aprildagene i 1940 og ble anvendt ved Narvik kringkaster. Under den andre verdenskrig ble derfor den gamle senderen benyttet i Hamar. Høsten 1945 fikk kringkasteren en ny sender på 1 kW, type EB. Den ble overført fra Namsos kringkaster, som var blitt midlertidig nedlagt 8. august 1945. Hamar kringkaster ble nedlagt i 1956.

Utgående lenkeCreative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «NRK Hedmark og Oppland» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.