Olaf Gustav Amundsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olaf Gustav Amundsen (født 4. mai 1862 i Skjeberg, død 1929) var teknisk konsulent ved medisinalstyrelsen, ingeniør. Fotograferte bl.a. på Rønvik asyl, Bodø før 1910. Endel kopier av hans plater kan muligens finnes blant utredninger i departementets arkiver, men hvor selve platene er havnet har en ikke greid å få rede på. Muligens er de blitt tatt vare på av hans sønn, Otto Delphin Amundsen, som også var en habil fotograf, men som imidlertid døde i 1960-årene, og hans mange interessante fotografier har det også vært umulig å oppspore.

Ifølge folketellingen for 1910 var Amundsen bosatt i Tidemands gateFrogner i Kristiania. Han og kona Wilhelmine (f. 1864) hadde da fire barn, og Otto var det eldste av disse. Familien hadde både kokkepike og barnepike/stuepike.

Kilder

  • Bonge, Susanne: Eldre norske fotografer : fotografer og amatørfotografer i Norge frem til 1920. Utg. Universitetsbiblioteket i Bergen. 1980. Digital versjonNettbiblioteket
  • Upublisert materiale i Preus museum (2012)


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Olaf Gustav Amundsen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!