Perspektivet Museum

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Perspektivet museum)
Hopp til: navigasjon, søk

Perspektivet Museum er en stiftelse som ble etablert i 1996. Museet holder til i Storgata 95 i Tromsø, i den fredete Mackgården fra 1838, og viser temporære utstillinger inspirert av det mangfold av levemåter og livssyn som Tromsø-regionen representerer. Museet har internasjonal orientering mot Nordvest-Russland og andre naboland i nord. Målet er å skape en formidlingsarena der nyere kulturhistorie og aktuelle temaer inngår i en dialog om liv, samfunn og kulturer i nord. Museet samarbeider også med Magnum Photos i Paris og Hasselblad Center i Gøteborg og formidler utstillinger innen dokumentarfotografi. Museet har utstilling i tre etasjer, en liten kafé og museumsbutikk. Perspektivet Museum eier to friluftsanlegg (Folkeparken og Straumen gård=, med til sammen 23 antikvariske bygninger. Museet har fri entré.

Antall kulturhistoriske fotografier i museets eie er grovt kalkulert til ca. 500 000 bilder. Samlingen gir et innblikk i Tromsø bys historie fra 1800-tallet og fram til i dag.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Perspektivet Museum er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.