Robotkurs TRVS

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Robotkurs TRVS er blant aktivitetene som organisasjonen Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter tilbyr. Kurset startet opp som et selvstendig initiativ i 2016 og har siden utviklet seg mye. Målet var å gi barn og unge fremtidsrettet kunnskap i form av programmering.

Under koronapandemien ble robotkurset midlertidig utsatt grunnet vanskelighetene med å arrangere timer digitalt. Høsten 2021 begynte robotkurset på nytt, da som en del av initiativet Koding@TRVS.

Om kurset

I utgangspunktet startet robotkurset med lego-programmering, der elevene programmerte EV3-roboter. De brukte programmet Lego Mindstorms for å lage koder som roboten skulle følge. I en periode drev elevene også med 3D-design. Ved hjelp av 3D-designprogrammet Tinkercad lagde de objekter som de deretter printet ut til virkeligheten med en 3D-printer.

Formålet med kurset var og er å utvikle barns og unges teknologiske ferdigheter og programmeringskunnskaper.

Robotkurslærer - konkurranser

Som følge av robotkurset ble det arrangert mange konkurranser, som en motivasjon for elevene. Robotkurslærer, Kantharaja Vamathevan, sto i ledelsen for dette. Han jobbet som robotkurslærer i omtrent tre år, og i løpet av de årene arrangerte han flere konkurranser og fikk også elevene med på konkurranser som skjedde lokalt og nasjonalt.

FLL (first lego league)

FLL er en forkortelse for First Lego League, som er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for ulike aldersgrupper, som har vært arrangert i Norge siden år 2000. Robotkurset deltok på denne konkurransen i 2018 og 2019. I 2018 gikk konkurransen av stabelen på OsloMet og gruppa fra TRVS kalte seg for Tamil Space Solutions. I 2019 het de Tamil City Solutions. Under begge konkurransene vant laget premier. Det var flere, også arrangørene av konkurransen syntes det var kult, artig og annerledes å ha med bidrag fra et lag med tamiler.

Grunnen til den store oppmerksomheten var at det var første gang et tamilsk lag hadde deltatt og gjort det såpass bra i et stor teknologirelatert konkurranse. Så bra gjorde robotkurset ved TRVS det i disse konkurransene at de ble invitert til flere internasjonale konkurranser innen teknologi og vitenskap. Dessverre fikk ikke kurset muligheten til å delta på disse konkurransene på grunn av pandemien pandemien. Groruddalen avis skrev flere artikler om Robotskursets deltagelse i konkurransene.

Nysgjerrigper konkurranse

Våren 2019 valgte robotkurset å delta på en Nysgjerrigper-konkurranse i regi av Norges forskningsråd. Her testet de blant annet om folk kunne smake forskjell på vanlig Coca Cola og sjokolade, og First Price-versjonen av dem begge. De som ble testet fikk bind for øynene når de fikk smaksprøver av objektene. Omtrent 50 personer ble testet.

Thaipongal

Også i forbindelse med Thai pongal har robotkurset hatt konkurranser. Elevene fikk da en bane og en oppgave som gikk ut på å programmere en robot. Dette fikk de premie for, noe som førte til flere elever og økt popularitet for robotkurset. Groruddalen avis skrev en artikkel om robotkursets deltagelse ved Thai pongal-festivalen.

Kilder og litteratur