Romeriksposten (Romerike)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Romerikspostens avishode.
Foto: Romeriksposten

Romeriksposten kom med sitt første nummer 2. september 2010 under navnet Skedsmoposten. Avisa kommer ut hver onsdag, og er en gratisavis for kommunene Ullensaker, Skedsmo og Lørenskog. Den har et opplag på 44 000, og blir distribuert til alle husstander i disse kommunene. Den gikk inn som papiravis 31. desember 2014.

Skedsmoposten er partipolitisk uavhengig, den følger Tekstreklameplakaten og Vær varsom-plakaten og bygges opp etter de samme journalistiske prinsippene som andre lokalaviser. Undertittelen «Tett på – der du bor!» gir uttrykk for hva avisa ønsker å være: en nær lokalavis for diss kommunene.[1]. Ansvarlig redaktør er Dag Rognlien Stenberg, og utgiver er Stenberg og Løseth Media AS

I tillegg til nyheter fra de ulike delene av kommunen har hvert nummer med en god del lokalhistorisk stoff både som tekst og bilder. Blant annet har avisa en spalte med stoff fra Lokalhistoriewiki for Skedsmo.Dessuten publiserer avisa eldre bilder både fra Akershusmuseets fotosamling og fotosamlinger som tilhører privatpersoner.

Se Aviser i Skedsmo.

Kilder

Note

  1. Skedsmoposten 2. sept. 2010 s. 2