Samtale:DNT Drammen og Omegn

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Har Drammen et D.N.T. lag også?

--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 30. okt 2014 kl. 08:50 (CET)

Ja. som du ser i artikkelen ble Drammens og Oplands Turistforening stiftet i Drammen i 1888. DOT er tilsluttet DNT (Den Norske turistforening) Navnet ble endret til DNT Drammen og Omegn ved årsmøte i 2014. Med hilsen Magne Grønvold (diskusjon) 30. okt 2014 kl. 19:28 (CET)
Vel nå var det ikke DNT jeg spurte etter, men D.N.T. - som er initialene til Det Norske Totalavholdsselskap. Spørsmålet mitt står derfor ved lag.--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 30. okt 2014 kl. 19:51 (CET)
Så etter i lista over avholdslag, og det er ikke noe nå. Om det har vært noe klarer ikke jeg å finne spor av det umiddelbart - det har i hvert fall vært et Drammen avholdslag; om det eksisterer nå og om det var tilknytta Avholdsselskapet vet jeg ikke. Søk på "DNT Drammen og Omegn" gir bare treff på turlaget, så det ser ikke ut til å være navnesammenfall. I lista til D.N.T. ser jeg at det bare er ett lag som bruker navneformen "DNT stedsnavn", og med "omegn" i tillegg er det trolig greit. Men hvis det skulle vise seg at avholdsselskapet har hatt lag med samme navn er det jo bare å flytte til "Drammen og Omegn (turlag)" og tilsvarende presisering på avholdslaget. Chris Nyborg (diskusjon) 31. okt 2014 kl. 09:01 (CET)
Jeg vet at det har vært et D.N.T.-lag i Drammen; det finner vi med et søk på Biblioteksøk: Drammen Avholdslag. Sannsynligvis nedlagt. Men når? Og hvilket omfang hadde det?--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 31. okt 2014 kl. 11:17 (CET)