Brukersamtale:MagneG

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, MagneG! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, MagneG! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 9. nov 2009 kl. 17:49 (CET)

Dine eller andres bilder?

Hei MagneG, du har lastet opp et par bilder (Bilde:Syretaarnet-BIB.jpg og Bilde:Syretaarn-killingrud.jpg hvor du har oppgitt andre personer som kilde/opphavsperson (hhvis. Bent Inge Bye og Frode Caspersen) og likevel gitt bildene lisensen {{self|cc-by-sa-2.5}}, som sier «Jeg [MagneG], rettighetshaver til dette verket/fotografiske bildet publiserer det herved under følgende lisens:...» Dersom dette er dine bilder må du rette kilde/opphavsperson, dersom bildene tilhører Bye/Caspersen må du oppgi hvordan de har gitt tillatelse til publisering her. Om det er noe du lurer på i forhold til dette må du gjerne spørre meg, så skal jeg hjelpe til etter beste evne. Vennlig hilsen Finn Rindahl 14. nov 2009 kl. 18:47 (CET)

Samme gjelder for Bilde:Navneberg.jpg og Bilde:Mariskodrakta.jpg, om alle disse fire bildene tilhører Eiker arkiv og er publisert med tillatelse fra Eiker arkiv kan vi spesifisere det. Som sagt, si fra dersom du trenger hjelp til å finne ut av dette. Vennlig hilsen Finn Rindahl 14. nov 2009 kl. 18:52 (CET)

Hei, og takk for opplysningen. Som du sikker har sett, jobber jeg for Eiker Arkiv. Eiker Arkiv har rett til å publisere disse bildene på nettet. Alle bildene er allerede på vår hjemmeside. Jeg oppfattet lisensen {{self|cc-by-sa-2.5}}, på denne måten: Fotografens navn er oppgitt, og han har gitt tillatelse. Har du noe forslag til hvordan vi gjør det? Jeg har gjort et nytt forsøk. Kan du se om det er OK? Magne Grønvold 14. nov. 2009 22.40

Slik du nå gjorde det med "Bildet er beskyttet av opphavsrett. Videre bruk forutsetter avtale med Eiker arkiv" er det en helt annen og mye mer restriktiv lisens enn cc-by-sa, og jeg vil tro en så streng lisens at det ikke kan brukes på denne wikien (men det må jeg eventuelt sjekke med Marianne). Men om jeg har forstått deg rett er altså dette bilder som fotografene har gitt til Eiker arkiv, og dermed kan vi kanskje gjøre det slik som jeg har gjort på Bilde:Syretaarnet-BIB.jpg nå. Dette bildet er nå merket slik at det kan brukes fritt av andre, under forutsetning at de krediterer Eiker arkiv/fotograf. Ser det greit ut? Finn Rindahl 14. nov 2009 kl. 23:45 (CET)
Hei igjen.
Det ser greit ut for meg. Skal jeg rette opp de andre bildene? Magne Grønvold 15. nov. 2009 kl. 11.05
Det er flott, ellers kan også jeg gjøre det for deg om du ønsker. Dersom vi kan vente flere bilder fra Eiker Arkiv (og det håper jeg vi kan :) bør vi kanskje laga en egen mal for dette, slik at det blir enklere å laste opp og vi kan ha tydeligere lenker til fotosamlingene der. Jeg kan eventuelt snekre sammen et forslag. Vennlig hilsen Finn Rindahl 15. nov 2009 kl. 15:22 (CET)
PS. Om du endrer teksten på «mine innstilliner» i feltet signatur til bare «Magne Grønvold» og så fjerner krysset i ruten merket «Råsignatur (uten automatisk lenke)» slipper du at signaturlenken din blir rød. Mvh Finn Rindahl 15. nov 2009 kl. 15:26 (CET)
Da endrer jeg på de andre bildene. Det er fint om du lager noe i forbindelse med Eiker Arkiv og bildeopplasting. Vi har mange bilder i vårt arkiv, så det kommer nok flere fra oss--Magne Grønvold 15. nov 2009 kl. 16:36 (CET)

Alf Engen

Hei Magne :) Har vært innom som snarest og pusset litt her og der. Via Eiker arkiv fant jeg dødsåret hans, tror du du kan skrive inn litt mer om det i artikkelen?

Jeg tittet også på artikkelen om Johannes i smia som har blitt flyttet til kjeldearkivet, og jeg kan godt hjelpe deg med å legge inn den malen som jeg viser til på diskusjonssiden der. Jeg tror også at den siden bør låses når du er ferdig med den slik at ikke alle og enhver kan endre den - det ville være synd om folk begynte å flikke på intervjuet... Diskusjonssiden forblir uansett åpen, så om folk har bemerkninger kan de legges inn der. På gjenles! Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 13:05 (CET)

Kulturminneløypen

Hei igjen, jeg undres på en ting, Sølvveien (Kulturminneløype) - er ikke den for begge Eiker-kommunene, selv om den tillegges bare Nedre Eiker på Kulturminneårets nettsted? Kan du gi meg litt input her? Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2009 kl. 10:22 (CET)

Hei igjen. Jo du har rett i det. Løypa starter i Nedre Eiker og fortsetter inn i Øvre Eiker. --Magne Grønvold 18. nov 2009 kl. 20:25 (CET)
Ok, da har jeg fikset det rett :) Ta gjerne en titt - dette er en forminsket variant av det som ligger på Kulturminneårets nettsted. Jeg flyttet forresten en av artiklene du har jobbet på fordi det ikke skal brukes "kommune" i parentesformen - ikke Berg (Nedre Eiker kommune) men Berg (Nedre Eiker). Det har vært litt utydelighet rundt det der, dessverre... Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2009 kl. 20:33 (CET)

Kategorier og slikt

Hei Magne :) - takk for sist! Jeg fjernet Kategori:Krokstadela og la inn Kategori:Krokstadelva, håper det er ok? Noe annet småtteri - om du finner artikler der kategoriene ikke er lagt inn helt nederst - vil du flytte dem dit? De skal være det aller siste i en artikkel ;) God uke videre! Siri Johannessen (Siri J) 2. des 2009 kl. 14:43 (CET)

Hei, og takk for sist. De er OK. Var nok en skriveleif. Det er greit, finner jeg noen så skal jeg flytte--Magne Grønvold 2. des 2009 kl. 16:12 (CET)

Hei Siri. Kan du fortelle meg hvorfor artikkelen om Johannes i Smia (med Kategori:Solbergelva) ikke vises under Solbergelva på forside:Eiker og liste over artikler om Solbergelva?--Magne Grønvold 6. des 2009 kl. 17:20 (CET)

Hei Magne :) Jeg leter litt rundt - og tror jeg vet hvorfor, men er ikke sikker nok enda :) Skal titte og eksperimentere litt mer utover dagen. Er lite lysten på å komme med teorier til jeg er litt mer sikker - ok? (Svarer videre på min egen diskusjonsside for å holde ting litt mer samlet ;) ) God uke! Siri Johannessen (Siri J) 7. des 2009 kl. 10:08 (CET)

Pukkverk

Hei :) Flyttet (dvs kopierte ut og ryddet) teksten fra kategorien til en egen artikkel. Kategorier er gjerne bare automatiske lister som en sjelden gang er gitt en forklarende tekst i tillegg ;) Vil du se om du kan få frem en permalenke for artikkelen du har brukt som kilde på bokmålswikien og legge inn den, istedenfor den vanlige lenken? Slik er det bedre å se hvor den kommer fra dersom store forandringer blir gjort på no-wiki senere ;) Fortsatt gode dager! Siri Johannessen (Siri J) 27. des 2009 kl. 16:21 (UTC)

Hei kan du gi meg et lite hint om hva du mener med permalenke? er den annerledes en den jeg oppga?Hilsen --Magne Grønvold 29. des 2009 kl. 20:16 (UTC).
Hei, har gjort et forsøk. Er det slik det skal være? Godt nytt år, hilsen --Magne Grønvold 30. des 2009 kl. 08:32 (UTC)
Ser jeg har vært sein her - beklager! Det du må gjøre er å gå inn på artikkelen (enten den er her eller på en annen wiki) og se i venstremargen. Der ligger det noe som heter «Permanent lenke» i verktøyboksen i venstremargen. Klikk på den, og se deretter i nettleserens adressefelt. Lenken som ligger der kan se ut som noe ala http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Pukkverk&oldid=5918578 Dette er en lenke til den spesifikke verjonen du ser når du kommer inn på artikkelen. Om artikkelen senere endres, vil denne lenken fremdeles vise status quo når du var inne og tok data fra artikkelen ;) Er denne kokeboken bedre? Fortsatt gode dager! Siri Johannessen (Siri J) 30. des 2009 kl. 15:32 (UTC)
Takk. Det hjalp. Tror jeg har brukt det rett nå. --Magne Grønvold 5. jan 2010 kl. 20:40 (UTC)

Hjelp?

Hei Magne :) Jeg har lagt igjen et lite spørsmål til eikværingene i Kjeldearkivet - det ser ut som om du og Anne er de som vet noe her... Hjelp? (Du trenger ikke svare her - tror det er bedre om vi holder hele greien samlet der ;) ) Legger igjen en melding hos Anne og. Fortsatt god uke! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 09:34 (UTC)

Ytong

Kanskje du kan finne årstallet for hvilket år Ytong startet opp? Jamfør denne siden: Ytong --Vidar Iversen (Vidariv) 26. feb 2010 kl. 13:56 (UTC)

Flyttet hit

Hei Magne G! Jeg flyttet nå artikkelen Ytterkollen i Nedre Eiker i Gamle dager til Kjeldearkivet. Der kan artikkelen på sikt låses for videre redigering, når dere føler at dere er ferdige med den. Spennende lesning! Ida Tolgensbakk 6. jan 2010 kl. 10:32 (UTC)

Flyttet fra artiklene og hit.¨--Ola Alsvik 13. mar 2010 kl. 11:13 (UTC)

Om Vestfossen

Hei Magne - jeg har lagt igjen en melding hos Bent. Om du vil v0ære med, heng deg gjerne på :) Siri Johannessen (Siri J) 16. mar 2010 kl. 10:36 (UTC)

Bruksskolene

Hei Magne :) Jeg holder på å se over kategorisering / alfabetisk sortering i kategoriene, og har tatt turen innom Eiker som du kanskje har oppdaget. I artikkelen om bruksskolene lurer jeg på om du kan legge til en liten innledning, slik at artikkelen ikke begynner med en overskrift. Jeg er lite lysten på å gå inn å legge til tekst, siden jeg ikke kjenner Eiker så godt ;)

Det ville og være ille bra om du / dere titter litt på spørsmål og andre ting som jeg etterlater her og der :) På gjenles! Siri Johannessen (Siri J) 19. mar 2010 kl. 08:29 (UTC)

Litt til ifm malen for tjern / vann, jeg har gjort en forandring i teksten i Flatdammen (Nedre Eiker), og vil foreta flere av samme sort. Det viser seg at stringen Solbergvassdraget/Drammensvassdraget får malen til å strekke rammen mot høyre. Om du ser på siste diff før jeg skrev om stringen til Solberg-/Drammensvassdraget ser du hva jeg mener. Malen klarer ikke selv å dele det lange ordet som oppstår, så jeg hjelper den litt. Det er det, eller linjeskift vha html-kode som må gjøres der etter hva jeg kan se. CU :) Siri Johannessen (Siri J) 19. mar 2010 kl. 11:10 (UTC)
Hei Siri. Ser i artikkel om Geithol Skanse at du etterlyser navn på opprinnelig artikkel, hvor den kommer fra samt årstall. Artikkelen er opprennelig skrevet av Anne. Holder ikke det som kilde??
Med hilsen Magne Grønvold 20. mar 2010 kl. 21:11 (UTC)
Slik du har fikset er det fint :) Jeg snublet over at Stig Sundkvist og Gjermund Glittfjell ble nevnt som kilder uten at det var mye mer informasjon om hva for artikler el.lign. Når du fikser slik, kan du bare plukke bort kommentaren - den trenger ikke ligge der når det er sjekket av folk med peiling ;) Siri Johannessen (Siri J) 20. mar 2010 kl. 22:13 (UTC)

Fortsetter :)

Hei igjen - etter en ufrivillig pause har jeg tatt opp tråden igjen - denne gangen har jeg et par spørsmål om artikkelen Mariskodrakt. Jeg tror det kunne gjort seg med mindre overskrifter i den, slik at det blir litt større tekstblokker (med tanke på forsider) og den er skrevet i «vi»-form. Vil du se over og fikse? Jeg la også igjen en bemerkning ifm Dammyr Ellef Dammyr og hans etterkommere, vil du sjekke den og? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 24. mar 2010 kl. 09:10 (UTC)

Husker du at vi snakket om Sabotasjeaksjonen ved Ryghkollen og Mjøndalenaksjonen? Burde ikke den ene omdirigere til den andre? Siri Johannessen (Siri J) 24. mar 2010 kl. 12:36 (UTC)
Hei Siri. Ja, jeg husker det. Jeg har sett litt på Mjøndalenaksjonen, og det som står der er nevnt i artikkelen Sabotasje ---. Veit ikke om begge bør ligge der, men jeg har ikke skrever Mjøndalenaksjonen, så du må vel se om den event. kan fjernes ?? Magne Grønvold 24. mar 2010 kl. 19:27 (UTC)

Flyttesjau

Hei Magne, jeg spammer litt idag - deg, Magne og Thor Olav mer nøyaktig. Jeg har hatt en kategoriserings- og flyttesjau i bildene, og håper jeg har forstått alt rett. Vil dere ta en titt, og kanskje og legge inn bildene der de passer? På denne siden hos Thor Olav har jeg lagt inn en liste over alle bildene han har lastet opp - listen oppdateres dersom det kommer fler. Fortsatt god uke! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 13. mai 2010 kl. 17:28 (CEST)

Drammenslinjen

Jeg har satt opp Drammenslinjen som ukens artikkel i uke 47. I den forbindelse lurer jeg på om du har ett eller flere bilder som kunne settes inn i artikkelen? -- Olve Utne 11. okt 2010 kl. 13:18 (CEST)

Hei Olve. Jeg skal sjekke i arkivene vår i løpet av kvelden. Med hilsen Magne Grønvold 14. okt 2010 kl. 13:04 (CEST)

Koordinater

Hei Magne. Flott at du setter inn koordinater. Kunne du forresten sette dem nederst i artikkelen, rett over kategoriene? Da blir det ikke så mye "luft" øverst. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. okt 2014 kl. 10:22 (CET)

    Hei. Det er OK. Har ordnet det.Magne Grønvold (diskusjon) 28. okt 2014 kl. 10:34 (CET)