Samtale:Husmannsvesen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Husmannsplassene som ble ferieparadis

Det forekommer meg at Bjørnsrud under Veste Oppegård - slik den framstår i nærværende artikkel IKKE er noen god illustrasjon på en "plass". Her ser vi vel heller et idyllisk feriested anno 2006. Den andre illustrasjonen; låven til Kaggen var nok neppe så stor og "prangende" da dette var en plass under Stubberud.

Jeg ser poenget ditt, men jeg la vekt på å finne illustrasjoner som hadde en uproblematisk lisensiering og beskrivelse. Jeg er litt usikker på opphavet og rettighetene til bildene fra Fuglesangen. Legger et bilde her likevel! Ida Tolgensbakk 28. jan 2011 kl. 13:20 (CET)

Årsakene til framveksten av husmannssystemet

Jeg tillot meg å stryke det nyankomne egne avsnittet om "Årsaker", men integrerte i stedet noe av innholdet i ingressen. Det nye avsnittet kolliderte med det ganske utførlige kapittelet om forutsetninger og årsaker lenger ute i artikkelen. Dette kapittelet kan i sin tur sikkert raffineres og kanskje argumenteres mot og endres i samsvar med bedre begrunnelser. --Hans P. Hosar (diskusjon) 24. feb. 2020 kl. 11:26 (CET)