Samtale:Lilleakerbanen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Flott at det endelig ble artikkel om Lilleakerbanen, har tenkt på det en stund, at vi burde ha det :-) Hilsen --Stigrp (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 00:53 (CEST)

Ja den er vel på lista over de artiklene vi bør ha, sammen med de andre linjene, som f. eks Kolsåsbanen. PaulVIF (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 07:50 (CEST)
Enig i det. Jeg la til noen bilder i et galleri, men du får vurdere hvor relevante det siste bildet er. Er litt i tvil. Hilsen --Stigrp (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 08:19 (CEST)
La til noen historiske postkort. Vidariv (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 08:48 (CEST)
Veldig fint at dere begge har lagt inn bilder!! Bildet fra Vestveien viser for så vidt traseen, og det er jo slik banen arter seg i landskapet.PaulVIF (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 09:52 (CEST)
Den er grei :-) Hva synes dere forresten om størrelsen på galleri-bildene? Jeg satte dem til litt mindre enn hovedbildet, str 230, men de er kanskje for store fortsatt? Eller motsatt, for små? Eller passe? Hilsen --Stigrp (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 10:06 (CEST)
Synes ikke man skal sette faste størrelser, folk bruker så mye forskjellig til å surfe på internett nå (nettbrett, telefoner osv.) Vidariv (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 11:01 (CEST)
Galleribilder har faste størrelser enten vi vil det eller ikke; enten settes det i artikkelen, ellers så brukes standardstørrelsen. Det er ikke mulig for enkeltbrukere å overstyre det. Mediawiki tar hensyn til enheter med mindre skjermer ved at oppstillinga av bilder endres, slik at det blir færre på hver linje, men den gjør ikke noe med størrelsen på hvert enkelt bilde (ut over at man kan zoome ut). Vi har tenkt til å skru opp standardstørrelsen på galleribilder, men det er noen tekniske utfordringer, så derfor eksperimenterer vi inntil videre med størrelsen i enkeltgallerier. Tilbakemeldingene vi har fått før vi fikk denne muligheten har som oftest gått på at det blir for smått, og det ser ut til at med en størrelse på mellom 200 og 300 fungerer det bedre - derfor sikter vi oss inn på 250 som standard, men har muligheten til å bruke mindre bilder når det blir store gallerier, og større bilder ved spesielle behov (f.eks. Oslo før og nå, bydel Frogner der det hele handler om bildene, og gallerifunksjonen gjør det lett å holde dem samla - slike sider vil uansett være vanskelige å bruke på en god måte på mobilskjermer, men de fungerer greit på de fleste nettbrett. Chris Nyborg (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 11:20 (CEST)
Jeg synes det er fint, og kanskje nødvendig på en lokalhistoriewiki at vi bruker mange gamle, historiske bilder. Da blir motivene tydeligere og mer leservennlige, særlig på de litt panorama-aktige postkortene. Jeg likte derfor bildestørrelsen slik de ble lagt inn her. PaulVIF (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 11:24 (CEST)