Samtale:Synnøve Riste (1858–1889)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Eg kan ikkje sjå at Synnøve Riste nokon gong var redaktør. Viss det er kjeldebelegg for at ho det (som ikkje eg har sett), må det nemnast kva blad ho var redaktør for. Ho står rett nok omtala som redaktør også i artikkelen om henne på Allkunne.no, men heller ikkje der blir det gjort greie for kvar ho evt. hadde ei slik stilling.--Hans P. Hosar (diskusjon) 7. feb. 2020 kl. 11:33 (CET)

Slik eg forstår det var ho medredaktør i Vestmannen, og det er mogleg at ho var eineredaktør for nokre utgåver (sjølv om Steinsvik formelt sto som redaktør). Sjå td. Digital versjonNettbiblioteket s. 146. Eg kan sjå nærare på dette. Chris Nyborg (diskusjon) 10. feb. 2020 kl. 14:17 (CET)
Fint! Realitetane kan godt vere som du seier. Det er i samsvar med Bjørhusdals framstilling på s 146 i den boka du viser til. Når det gjeld det eine året som Steinsvik var sjuk, er belegget for Synnøves innsats henta frå eit brev frå Bjørnstjerne Bjørnsson, der han nemner at Synnøve R. er "den steller med hans [Steinsviks] saker mens han er klein" (note 309). Eg finn det framleis rettast å unngå tittelen "redaktør", men at vi omformulerer og gjer meir utførleg det ho faktisk utretta som bladmenneske. --Hans P. Hosar (diskusjon) 10. feb. 2020 kl. 14:50 (CET)