Sigurd Jacobsen (1900–2001)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Sigurd Jacobsen (født 21. januar 1900, død 19. november 2001) var sokneprest. Han bodde og virka mesteparten av livet i Stavanger-området. Til sammen ble det 44 år som sokneprest i Stavanger bispedømme.

Jacobsen vokste opp i Stavanger, som sønn av postekspeditør Adolf Olai Jacobsen og Berthe Marie. Ifølge folketellinga for 1910 bodde familien i Midtgate 18. Jacobsen kom tidlig med i kristelig ungdomsarbeid. Han studerte ved Menighetsfakultetet i Oslo, der han tok eksamen i 1926. I studietida var han engasjert i ungdomsarbeid i Vålerenga menighet.

Han ble som nyutdanna utnevnt til sokneprest i Skjold og Vats, og etter ti år der hadde han samme embete i 20 år i Lund og Heskestad. Han avslutta prestetjenesten som sokneprest i St. Johannes menighet i hjembyen Stavanger (1956-69). Som pensjonist var han vikar flere steder i bispedømmet.

Som prest la han vekt på å besøke syke og gamle, og han var opptatt av ungdomsarbeidet. Jacobsen var glad i å skrive, og det var han som fikk i gang menighetsblad i Lund og Heskestad. Han var også en mye brukt tillitsvalgt, både i Ungdomsforbundet og i Den norske Sjømannsmisjon. I Lund satt han i kommunestyret og skolestyret.


Jacobsen hadde mange interesser. Han dreiv med fotball, der han så seint som i 60-årsalderen spilte senterhalf på et prestelag! Han var også interessert i fotografering, bokbinding og frimerker; han dreiv med birøkt og snekkerte møbler. Sigurd Jacobsen var gift med Bertha, og de fikk fire barn og etter hvert barnebarn og oldebarn.

Han var sprek lenge, og kjørte blant annet bil til han var 90 år. Da han 21. januar 2000 fylte 100, bodde Sigurd Jacobsen på Ramsvigtunet sykehjem.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.