Skjeberg historielag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Skjeberg kommunegård, «Heia».
Foto: Siri Johannessen (2010).

Skjeberg historielag ble stiftet i 1978 og hadde i 2009 ca. 240 medlemmer. Lagets nedslagsfelt er den tidligere kommunen Skjeberg som nå er en del av Sarpsborg kommune i Østfold. Historielaget er tilsluttet Landslaget for lokalhistorie og Østfold historielag.

Blant historielagets aktiviteter er en slektsgranskingsgruppe og dataregistrering av innvandrerne til Skjeberg i tiden fram til 1910 i regi av Østfold Historielag. Siden 1996 har laget utgitt årsskriftet Magnus.

Historielaget holder til i annen etasje på Heia der den har sitt bibliotek med blant annet skannede kirkebøker, lokalhistorisk litteratur både om egen kommune og svenske kommuner i Dalsland og Bohuslän. I månedene september til mai møtes lagets medlemmer her på kvelden, og det er åpent for andre interesserte.

Noen av Skjeberg historielags mål er å merke opp veier til lite tilgjengelige historiske severdigheter, som for eksempel bygdeborgen Trinborg som er en av landets best bevarte bygdeborger, og å intervjue eldre personer fra området for slik å ta vare på informasjon om tidligere tiders liv.

Eksterne lenker