Steinberg (Nedre Eiker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Steinberg er en tettbebyggelse i Nedre Eiker kommune i Buskerud. Stedet ligger mellom Mjøndalen og Hokksund og har 1778 innbyggere (2014). Steinberg regnes av SSB som en del av Drammen tettsted. Steinbergs historie er først og fremst historien om fløting og behandling av tømmer ved Steinberg hengsle. Navnet Steinberg tror man kommer av at tømmeret ble stemmet eller stembet, det vil si stoppet mot Steinbergfjellet. Steinberg har et galleri, Gulden kunstverk, og en barneskole. Sørlandsbanen går gjennom Steinberg. Stoppestedet på Steinberg, Steinberg stasjon, ble tatt i bruk i 1906. Stasjonen har en høyde over havet på 5,4 meter, og ligger 67 km fra Oslo. Steinberg Idrettsforening har egen fotballbane og klubbhus.

Kilder og litteratur


Eiker Leksikons logo.jpeg Steinberg (Nedre Eiker) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!