Vestheim kafé

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Fotografi av Vestheim kafe på Bekkestua om sommeren 1937.

Vestheim kafé holdt til i Gamle Ringeriksvei 40 på Bekkestua i Bærum. Huset ble bygget på en parsell fradelt fra Presterud i 1895 til kjøpmann Hjalmar Dæhlin. Kafeen ble fra begynnelsen av 1900-tallet et møte- og festlokale for lokalbefolkningen og foreningslivet i nærområdet .

Vestheim kafé har rommet mye i løpet av sin lange historie. Ifølge boken «Stedsnavn i Bærum» ble det vist film her allerede i 1910,[1] med den driftige bakeren, H. C. Jensen, som kinosjef. Han og kona Elise dro inn til hovedstaden for å ta ut filmene, som deretter ble vist for entrebilletter av 10 eller 25 øre. I 1927 kjøpte Johan Sæther kafeen, som var i drift til lenge etter krigen. Det ble arrangert både karneval, konserter, danseskole, revyer, bridgeturneringer med mer i lokalene.

I 1963 ble den gamle bebyggelsen revet og i stedet kom blant annet apotek og vinmonopol, men navnet Vestheimgården levde videre. Under rivingen ble det funnet en mengde mynter gjemt rundt omkring i huset. Da materialene ble kjørt til en avfallsplass ved Øverland, dukket noen ungdommer opp, som ved hjelp av tennisracketer fikk silt pengene ut av jorda.

Referanser

  1. Stedsnavn i Bærum. Utg. Oppmålingsvesenet. 1987. Digital versjonNettbiblioteket.

Kilder og litteratur