Bolette Berg

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Bolette Berg (t.h.) og hennes kollega og livsledsager Marie Høeg.
Foto: Berg & Høeg (omkr. 1895–1903)

Bolette Berg (født 22. september 1872 i Nannestad, død 1944) var kunstforlegger og fotograf i Horten og Oslo.

Hun fikk sannsynligvis sin fotografutdannelse i Finland, kom derfra via Russland til Horten i 1895 sammen med Marie Høeg og startet sammen med henne fotograffirmaet Berg & Høeg. De etablerte seg i vognmann Baggeruds gård, Torvgaten 9, der både Hanna Kristine Olsen og Louise Berg hadde drevet fotografiforretning tidligere. I 1899 flyttet de til en ny gård på hjørnet av Torvgaten og Storgaten, der et moderne atelier ble innredet i tredje etasje. Ved folketellinga 1900 bodde de samme i Storgata 79, og var begge fotograf med egen forretning.

I oktober 1903 solgte de dette til Carl Lind og flyttet til Kristiania, hvor de vesentlig drev med brevkortproduksjon. I folketellinga 1910 finner vi Bolette Berg og Marie Høeg i Linstows gate 4. Begge er oppgitt å være kunstforleggere.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Bolette Berg er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.