Olga Christoffersen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olga Christoffersen (født 13. februar 1880Kongsvinger, død 21. september 1948) var fotograf. Hun drev Fotografisk Atelier O. Christoffersen i et hus bak Vestbygarden med søsteren Betzy Christoffersen som medhjelper.

Hun var datter av urmaker Olaus Christoffersen (f. 1844 i Nannestad) og Thea Christoffersen (f. 1843 på Stange). I folketellinga 1885 finner vi dem sammen med den eldre broren Karl Einar Christoffersen i Ny-Storgate 6 på Kongsvinger. I folketellinga 1900 bor de to søstrene sammen med mora, som nå var enke, i Elvegata 1 på Kongsvinger. Begge søstre er oppført som ugifte fotografer. Det står de også som i folketellinga 1910, da de bor i Torvgata 6 sammen med mora.


I 1924 ble atelieret og platearkivet overtatt av Rasmus Berg, som fortsatte der til han i 1931 flyttet til Levanger. Platearkivet etter begge disse fotografene ble i 1977 funnet under rivingen av et hus i Glommengata og tatt vare på av GruetunetKirkenær. Olga Christoffersens del av arkivet består av 17 984 opptak med tilhørende protokoller.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Olga Christoffersen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!