Auguste Figon

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Auguste Figon (1829-1899) var en opprinnelig fransk fotograf og sproglærer. Han var født i Marseille i Frankrike i 1829, døde i Fredrikstad i 1899. Han giftet seg med Louise Marie Talon (1834-), datter av konditor og tryllekunstner Philippe T. og Louise, som fra 1855 bodde en tid i Bergen. Arbeidet som sproglærer, fotograf, bokhandler og vinhandler i Bergen, som fotograf i Hammerfest, vinhandler m m. i Tromsø. Var en tid også guanofabrikant i Lofoten, og ble tilslutt sproglærer i Fredrikstad. Han var en meget levende og malerisk personlighet, som levet lenge på folkemunne i Nord-Norge.

Han var gift med Louise Figon (f. 1828). Hun var skotsk, født i Dundee - i folketellinga 1875 kreativt notert som «Døndi». De bodde da i Nedre Grønnevolds gate med en sønn i huset. Han het Ludvig August Figon (f. 1856 i Bergen), og var også fotograf. I tillegg finner vi fotografen Anton Johan Kalan (f. 1856 i Bergen) som losjerende i huset.

Virkesteder:

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Auguste Figon er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!