Asker og Bærum tamilinayam

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 21. apr. 2023 kl. 08:45 av Cnyborg (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Seminar i foreningen Asker og Bærum tamilinayam. Foto: Foreningen.

Asker og Bærum tamiler inaiyam (ABTI) er en sosial forening, som ble etablert i februar 2005 med formål om å styrke tamilenes sosiale nettverk, kultur og solidaritet gjennom arrangementer. I dag (2021) består foreningen av 120 aktive medlemmer og ni styremedlemmer.

ABTI holder en rekke arrangementer i løpet av et år, som innebærer; aktivitetsdager, kulturkvelder med seminarer og sosiale sammenkomster.

Ifølge Umapalan Sinnadurai er det også et mål for foreningen å støtte kampen for et selvstendig land for tamilene og å skape samarbeidsrelasjoner mellom tamiler, nordmenn og andre nasjonaliteter.[1]

Foreningen har tidligere utgitt magasinet Inaiyathalir.

Aktivitetsdager

Aktivitetsdager forekommer ukentlig på Nadderudhallen i Bærum. På aktivitetsdagene spilles det fotball, volleyball, kilithaddu og andre sporter.

Skitur til Kongsberg

I samarbeid med Asker og Bærum Annai Poopathi Tamilske kultursenter arrangeres det årlig skitur til Kongsberg. Da drar eldre tamiler på tur, mens de yngre gjør vinteraktiviteter som aking og ski.

Kool-samling

Kool-samling arrangeres før sommerferien og er en slags sommeravslutning. Da holdes det seminarer om litteratur, politikk og helse. Samtidig drikkes det kool (en tamilsk suppe).

Kulturkveld i julen

I desember måned arrangerer tamilene den årlige kulturkvelden. Det er en slags årsavslutning og er mer høytidelig enn andre arrangementer ABTI holder. I løpet av kvelden serveres det julemat og holdes forestillinger av tamiler.

Fotnoter

  1. Umapalan: 159

Kilder

  • Muntlige kilder med tilknytning til organisasjonen, 2021.
  • Sinnadurai, Umapalan: Tamilenes liv og historie i Norge 1956-2016. Utg. Tamil Books Publication. 2016. Digital versjonNettbiblioteket.