Nytt emne

Bokmerker

Velkommen

Velkommen! — John Erling Blad (Jeblad) 5. mar 2008 kl. 08:53 (CET)

Velkommen ombord! :-) Olve Utne 5. mar 2008 kl. 10:27 (CET)

Lite ønske

Hei Ola! Tror du du har en mulighet til å riste en liten artikkel om Harald Winge ut av ermet? Det ligger 345 røde lenker og venter på ham :) Siri Johannessen (Siri J) 29. jul 2008 kl. 11:10 (CEST)

Steinar Imsen ligger forøvrig ikke langt bak i løypa, og vi burde også få på plass artikler om de andre forfatterne av NHL etterhvert (se http://www.lokalhistorie.no/w/index.php/Leksikon:Hovedside/Forfattere). Chris Nyborg (Cnyborg) 29. jul 2008 kl. 11:14 (CEST)
Og jeg som prøvde være snill å gi Ola bare én her ;) Siri Johannessen (Siri J) 29. jul 2008 kl. 11:15 (CEST)
Det er aldri bare én oppgave som venter på en wiki… En ting jeg tenkte på; dersom det er ønskelig er det enkelt å lage lister som trekker ut artikler signert av hver enkelt forfatter; det er bare et oppkall på artikler i leksikonnavnerommet som lenker til forfatterens navn. Når vi får lagt lenker på alle signaturer er det bare noen minutters arbeid å lage en slik oversiktsside. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. jul 2008 kl. 11:18 (CEST)
Det der høres kjent og interessant ut. Skulle helst vært en minst tohodet blekksprut for å få gjort alt jeg har lyst til og ser trengs ;) Liker ideen om den oversiktssiden. Siri Johannessen (Siri J) 29. jul 2008 kl. 11:34 (CEST)
Fant en Fredrikstadmann, Arne Bugge Amundsen som jeg skrev litt om - håper dog at folk tettere ved kildene vil se at jeg ikke har ristet for mye rart ut av ermet her :) Siri Johannessen (Siri J) 29. jul 2008 kl. 11:46 (CEST)

Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser (sletta side)  |  Hva er wikien ikke?

En beskjeden kar?

 
En beskjeden kar?

Hei :) Kan du ikke skrive bittelitt om hvem du er på brukersiden din? Den ser noe kraftig beskjeden ut ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. apr 2009 kl. 16:17 (CEST)

Flott at du fikset! Takker! Siri Johannessen (Siri J) 4. nov 2009 kl. 13:00 (CET)

Fin artikkel!

Artikkelen Syntese er utrolig bra og blir bare bedre... Fint vi får slike artikler! :-) Olve Utne 11. jun 2009 kl. 13:02 (CEST)

 
Her er det. :-) Olve Utne 12. jun 2009 kl. 13:28 (CEST)
Takk skal du ha, Olve! Jeg er på jakt etter noe som kan være gode illustrasjoner, i tråd med det du sa på kurset. Alle forslag - og praktiske tiltak - mottas med takk i den sammenheng. Jeg tenkte på et av bildene fra pointillismen, en kunstretning som i seg sjøl er en god illustrasjon på hovedpoenget - at helheten er mer enn summen av delene. Ola
Kanskje enten denne eller denne kan være til hjelp? Om den ene eller begge ser nyttig(e) ut, så kan du laste dem opp hit om du har tid. Blir det for travelt, så gi meg et hint, så skal jeg prøve å få tid til å laste opp den/de av dem du ser deg nytte i en gang i kveld. :-) Olve Utne 11. jun 2009 kl. 15:53 (CEST)

Hei, jeg synes det første bildet ser helt perfekt ut i forhold til hva jeg tenkte! Og ja, jeg er kjempetressa i dag og vil gjerne ha hjelp til opplasting. En ting til også, Olve, husker du at jeg nevnte for deg et foredrag jeg skal holde i Bergen om wikien, for historikere? Jeg vil gjerne ha noen innspill på noe som kan være litt overraskende eller uventet for alle som møter begrepet «lokalhistorie» med en masse fordommer! Ola

OK. Ang. bildet jeg hadde av davidsstjerner og vikingskip, så må jeg dobbeltsjekke at dette var bygården Nathan Nachman Nathan hadde tilknytning til. Kan nok få gjort dette rundt mandag el. tirsdag, realistisk sett. -- Olve Utne 12. jun 2009 kl. 12:25 (CEST)
Lite spørsmålstegn herfra - er det en metodeartikkel? Kan det være at den burde rusle inn i det navnrommet? :) Siri Johannessen (Siri J) 12. jun 2009 kl. 12:51 (CEST)
P.S. Du kan lett undertegne innleggene dine enten ved å bruke fire tilder ~~~~ eller ved å trykke på denne knappen over redigeringsvinduet   ;) Siri Johannessen (Siri J) 12. jun 2009 kl. 12:54 (CEST)

Først til Olve: Mandag/tirsdag holder fint! Så til Siri: Ja, det er nok en metodeartikkel. Jeg rusler av gårde med den. Takk for råd og dåd. --Ola Alsvik 12. jun 2009 kl. 15:38 (CEST)

Angående tennis

Heisann! Jeg har ordna litt med formateringa på tennisartikkelen din, og gitt den kvalitetsmerking F2. MEN: den mangler noen setninger innenfor "onlyinclude"-taggen jeg har satt på, - for at den skal se pen ut på en forside.--Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 7. sep 2009 kl. 10:16 (CEST)

Helvete og andre varme steder :)

Hei Ola, ser du er godt i gang med bilder og Moelven brug. Kan ikke du ta en liten titt på det jeg har gjort på Bilde:Helvete0029.jpg mht kategorisering, og se om du kan ta det med på nye bilder som kommer? Litt stilige bilder forresten! God fredag en bånnsjur å sånn ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2009 kl. 15:44 (CET)

Takk skal du ha, Siri - bånnsjur til deg også! Jeg kikker på det nå.--Ola Alsvik 6. nov 2009 kl. 16:21 (CET)

Fikk Los(by) :)

Hei Ola, vil du være så snill å ta en titt på lenkingen av denne kulturminneårsløypen? Tror du har bedre kontroll her :) Siri Johannessen (Siri J) 2. des 2009 kl. 19:21 (CET)

Fine greier :) Du, hvordan kommer historien til selve godset inn? I artikkelen er det bare om det moderne hotellet og lite historikk bak, ser det ut for. ;) Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 11:30 (CET)
Historien til gården/bruket kommer under Losby Bruk.--Ola Alsvik 11. des 2009 kl. 11:34 (CET)
Ah! Da skjønner jeg mer :) men føler jeg meg og litt lurt ;) Det var egentlig den som skulle vært hentet inn i løypen... Hm! Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 11:41 (CET)
Mente ikke å lure! Vi gjorde det sånn for å kunne skille mellom det nye selskapet Losby Gods og gammeltidens Losby. Jeg går videre med de andre lenkene. Si fra hvis det blir no' tull. --Ola Alsvik 11. des 2009 kl. 11:45 (CET)
Skjønner! Men, hvordan kan vi løse denne? Jeg ser logikken din, men savner kraftig en skikkelig sammenheng ifht godset pre bruket, noe som virker har lenker frem til dagens besøksgård mer enn hotellet. Jeg vet at vi vanligvis ikke opererer med selskapsform i navnet, men er det en løsning? - Eller å legge en lenke i toppen av artikkelen som henviser til bruket (og eventuelt rett avsnitt i den artikkelen) for godseierens gods? Jeg føler meg litt lost i translation her eller noe slikt ;) Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 12:05 (CET)
Jeg skjønner din «losthet». Jeg prøver med noen oppklaringer: Betegnelsen «gods» er egentlig lite dekkende for Losby historisk sett. Gamle Boeck likte å kalle seg godseier og snakket om Losby Bruk som gods, men dette var nok nærmeste et uttrykk for snobbisme, vil jeg mene. Losby var egentlig ikke noe annet enn en stor skogbrukseiendom. Det som i dag kalles Losby Gods er en hotell- og konferansevirksomhet som i sin tid overtok bygningene og deler av gårdsanlegget til Losby Bruk med tilgrensende herligheter. Besøksgården er en kommunal virksomhet som ble etablert i forbindelse med forhandlingene mellom kommunen og eierne av Losby Gods. --Ola Alsvik 11. des 2009 kl. 12:30 (CET)
Ser du fikser :) Men du trenger en </onlyinclude> også - helt på slutten av den biten du vil skal kunne hentes inn i andre artikler ;) Fikser du? Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 13:20 (CET)
Sånn? --Ola Alsvik 11. des 2009 kl. 13:24 (CET)
Yessir! :) når du har merker med <...> er det alltid en foran og en bak - den bak har </...> og sier at «her er det slutt!» - hva du enn ba om skulle skje med teksten din ;) Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 13:27 (CET)

Felleskjøpet Agri

Selamat tahun baru! Kun'ke dy meg ;) Jeg har ikke mye mer historikk enn dette her og nå, men hadde bilder - vet du mer? Siri Johannessen (Siri J) 1. jan 2010 kl. 12:18 (UTC)

Kataloger

Her er begynnelsen: Kategori:J. Qvigstad: De lappiske stedsnavn i Finnmark og Nordland fylker (1938). Hva tror du? :) Olve Utne 6. jan 2010 kl. 14:51 (UTC)

Hei Olve! Beklager seint svar. Jeg var borteist i går. Jeg tror fortsatt dette må være greit, altså å vurdere som en katalog, selv om materialet sjølsagt ser ekstra massivt ut når det ligger ute på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at dette må være greit, men jeg sender gjerne en forespørsel til våre juridiske konsulenter i NB hvis du etter nærmere vurdering synes det er best. --Ola Alsvik 8. jan 2010 kl. 07:11 (UTC)

Peder Alsvik

Har begynt så smått på en artikkel om Peder Alsvik... :-) Olve Utne 18. jan 2010 kl. 15:01 (UTC)

Så morsomt, Olve! Kanskje jeg kan finne noen opplysninger om Peder A. her også. Jeg husker ham som en meget streng bestefar, som glødet for arbeiderbevegelsen. Jeg var livredd for ham! Ola Alsvik 19. jan 2010 kl. 06:55 (UTC)

Båssetting av politikere

Hei Ola, regner med at du er travel, så derfor sier jeg ifra direkte her ;) Vi har fremdeles et kategoriseringsproblem mht migrerende politikere hengende, og diskusjonen er gjenåpnet på lokalhistoriewiki.no:Kategorisering#Ordførere, politikere og deres partitilhørighet. Blir du med? Siri Johannessen (Siri J) 10. jun 2010 kl. 13:55 (CEST)

Prestar frå Tysnes

Hei -

Siterer under kva dette dreier seg om:

No lurer eg på ei ganske anna sak: for nokre år sidan skreiv eg ein serie artiklar om prestar i Tysnes frå reformasjonen og fram til i dag. Artikkelserien vart seinare gjeve ut som eit hefte/bok (66 s.) Kan tenkja meg å leggja dette stoffet ut på lokalhistoriewiki, som ein samanhengande artikkel under namnet "Prestar i Tysnes". Frå og med midten av 1800-talet har eg bilete av samtlige, og elles ein del andre ill. Kunne det vera ein tanke? Det blir eit relativt stort prosjekt som kjem til å gå over nokre dagar før alt er på plass. Skal jeg legge lenken til wikiaktiviteten din inn på brukersiden din også? Prestene: Jeg synes det høres spennende ut, og har noen tekniske ideer som kan brukes slik at hver prest kan få sin artikkel likevel ;) Grunnen til separate artikler for hver enkelt er at det vil bli vanskelig/tungvint å lenke direkte til dem fra andre artikler, f.eks. når de også har stått i andre prestgjeld / sogn. "Så kjem det eg itte kainn" (nok om :) ) - opphavsrett. Du er jo helt klart forfatteren her, men for sikkerhets skyld - vil du ta kontakt f.eks. med Ola Alsvik på NLI om dette? Han har jo lagt ut Lørenskog leksikons artikler, og er vel den på instituttet som vet veien rundt slike ting. Bare for sikkerhets skyld ;) Mvh Siri J 1. nov 2011 kl. 11:19 (CET)

For ordens skuld: eg er ikkje berre forfattar, men sit heilt klart inne med rettane til teksten, ettersom eg nytta honoraret for artiklane til å trykkja opp heftet som eg sjølv selde gjennom fleire år. Det blir då altså snakk om "eige forlag".

Bruk av bilete: eg er biblioteksjef i Tysnes kommune og har også ansvaret for den lokalhistoriske biletsaminga. Eg må såleis gje "løyve ti meg sjølv" for bruk av bilete. Me har elles den faste praksisen at alle som vender seg til biletsamlinga med spørsmål etter bilete, t.d. til bruk i årbøker, avis o.l. får bruka desse, berre dei gjev oss "credit" for bruken. Eg ser det heller ikkje som problematisk at bilete herfrå vert publisert på nett, det er vel heller på høg tid at dei kjem seg ut i verda - men for ordens skuld kan eg orientera rådmannen (min næraste overordna) om bruken. Mvh, Knut Rage

Hei Knut Rage! Jeg synes absolutt det er en god tanke å skrive artikler om «Prestar i Tysnes» (enig med Siri at det er lurt å lage en artikkel om hver av prestene framfor en samleartikkel om alle). Dette høres ut som interessant lokalhistorie.
Når det gjelder det opphavrettslige, kan jeg heller ikke se noen problemer - verken i fohold til tekst eller bilder. Du er jo både forfatter av teksten og utgiver til boka, og biblioteket forvalter billedsamlingen (også de opphavrettslige sidene går jeg ut fra). Basert på det du skriver, virker det for meg som om dere i praksis har forvaltet samlingen i samsvar med hovedlisensen på Lokalhistoriewiki (CC-BY-SA), så det er rimelig å lisensiere bildene på denne måten også når du laster dem opp i wikien.
Det virker fornuftig å nevne at artiklene bygger på en tidligere publikasjon. I forbindelse med Lørenskog leksikon - som Siri nevner - satte vi opp en mal som vi brukte for å vise til den opprinnelige publikasjonen. Kanskje kan det være en ide også her? Ola Alsvik 1. nov 2011 kl. 17:09 (CET)

Prinsdal og Lørenskog

Hei Ola. Kan ikke du ved høve kikke litt på artikkelen om Prinsdal? Jeg har lagt til en setning om at det ca. 1900 ble bygd en del hytter i dette området, sør for gamle Oslo kommune. Er det mulig å se en parallell til Lørenskog her, som også hadde slik bebyggelse, og nærmest var en fattigmannsforstad? Prinsdal var temmelig sikkert et rimelig sted å bygge på den tida, jf. Lørenskog. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 11. jan 2012 kl. 14:09 (CET)

Hei Trond. Jeg tror helt klart det er en parallell til Lørenskog, og også til Oppegård i mellomkrigstida. Det siste er litt underkommunisert, men deler av Oppgård kommune hadde samme type proletær bebyggelse som Lørenskog. I et intervju i Østlandets Blad i 1974 (tror jeg det må ha vært) sier Rudolf Knoph som hadde sittet i kommunestyret både før og etter annen verdenskrig og vært varaordfører i Oppegård: «Det var fattigdom overalt. Oppegård ble oppfattet som en simpel kommune å bo i. Avisene sammenlignet oss med Lørenskog. Store deler av kommunen var preget av hyttebebyggelse.» Det er stor kontrast til i dag. Sitatet er fra Tore Haugen: Fra rødt til blått. En beretning om Høyre i Oppegård kommune, Oppegård Høyre 2002: s. 18. En større kontekst for fenomenet er drøftet i kapitlet «Byfolk på landet», s. 393-417, i Knut Kjeldstadli: Oslo bys historie. Den delte byen, JW Cappelens forlag 1990. Forresten: Takk for bildet til Sognehus-artikkelen! Hilsen Ola Alsvik (diskusjon) 20. feb. 2015 kl. 13:00 (CET)
Takk for fyldig og interessant svar. Skal lese Kjeldstadlis behandling av dette. Sognehuset: bare hyggelig. Det ligger mange bilder fra Atrå og Tinn på Digitalt museum. Skal prøve meg med en ny lærerbiografi i neste uke. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. feb. 2015 kl. 13:27 (CET)

Tinn

Hei Ola. Moro å se at du er så godt i gang med Tinn-artikler. Leste akkurat om Ole Knudsen, og fant ut at jeg kunne legge ut ei spire om en annen lærer, nemlig Sven Antonisen. Han var ved Våer skole i mellomkrigstida, flytta seinere til Sandefjord. Har du mer info. om han, så bare føy til! Helsing Trond --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. feb. 2015 kl. 09:45 (CET)

Hei Trond! Takk for hyggelig hilsen, og takk for hjelp så langt. Jeg er litt rusten og trenger noen «støttekontakter». Ellers er jo dette rene bønnhøringa; jeg hadde tenkt å spørre deg om du kunne være med på å skrive Tinn-artikler, ikke minst i forlengelsen av prosjektet «Lærere». Si fra hva slags samarbeidsform som fungerer best her. Jeg trenger strengt tatt også bistand når det gjelder nynorsken, så føl deg fri til å korrigere. Ola Alsvik (diskusjon) 19. feb. 2015 kl. 11:09 (CET)
Hei Ola. Dette var jo et morsomt sammentreff. Kan gjerne bidra med mer lærerstoff. Hva om vi oppretta en artikkel om Våer skole, som jeg nå har lasta opp et bilde av, og skriver om flest mulig av lærerne der? Er det skrevet et oversiktsverk om skoler og lærere i Tinn, noe vi kan ta utgangspunkt i?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. feb. 2015 kl. 11:23 (CET)
Hei igjen Trond, Helge Dahl har skrevet en god skolehistorie for Tinn: Skolen i Tinn. En oversikt ved 250 års jubileet for grunnskolen i Norge, Tinn kommune 1989. Den har ingen lister, men et bra register - så vidt jeg kan bedømme.Ola Alsvik (diskusjon) 19. feb. 2015 kl. 11:39 (CET)
Fint. Det er et bra utgangspunkt.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. feb. 2015 kl. 12:01 (CET)
Hei igjen, Ola. Nå har jeg begynt på en artikkel om en Rjukan-lærer; stykket ble en del lengre enn jeg hadde tenkt. Viste seg at Johannes Norvik i 1941 ble ekspedisjonssjef i det NS-styrte Kirkedepartementet. Dette er en spennende historie, som pr. nå slutter med Budstikkas notis fra 25. mai 1945 om at «skolebestyrer Johannes Norvik, Høvik, er arrestert.» Har problemer med å finne ut hva som skjedde etterpå, om han ble dømt o.l. Her må du gjerne føye til litt hvis du kjenner til mannen eller har lyst til å grave mer i saken. Ikke bry deg om at det står "under arbeid".--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. mar. 2015 kl. 10:35 (CET)
Hei Trond, dette var jammen spennende. Jeg må innrømme at jeg ikke vet noe særlig om denne karen. Men jeg kikket i Norge i krig, bind 4, der siteres han av Berit Nøkleby på s. 125: «(...) og da det gode arvestoff er det kostbareste av alt i et folk, må all politikk som fortjener navnet, gå ut på å bevare og styrke det, også skolepolitikken.» Sitatet er hentet fra foredragsserien Norges Nyreisning, 1942. Serien ble trykt, men jeg finner ikke i farten Norviks bidrag på Bibsys. Deler av serien ligger imidlertid elektronisk på litt dubiøse nettsteder. Det virker svært rimelig å tro at det kan foreligge en landssviksak, så Riksarkivet er nok stedet å henvende seg til. Ellers er han også nevnt (s. 268) i Ole Kolsruds En splintret stat. Regjeringskontoren 1940-1945, men opplysningene her gir ikke mer informasjon enn du allerede har fått fra andre kilder, ser det ut til. Ola Alsvik (diskusjon) 19. mar. 2015 kl. 11:20 (CET)
Tillot meg å føre på en kilde for dødsåret. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 19. mar. 2015 kl. 11:25 (CET)
Flott, Vidar, og takk for faksimile om dommen i 1947. Nå har vi ei skisse over hele livsløpet hans fram til han ble dømt for landssvik. Han ble faktisk 95 år, lurer på hva han brukte de siste 33 åra sine til...--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. mar. 2015 kl. 12:12 (CET)

Hei Ola. Jeg har ikke glømt Tinn-prosjektet, men det går litt smått. I april har det i hvert fall blitt artikler om to lærere, Halvor Akerhaugen og Kristian Bernhard Leine. Får se om det blir et par til i løpet av våren. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 09:49 (CEST)

Hei Ola. Artikkelen om Olav Olavsson «Plaga» ser lovende ut! Ble litt fascinert av stedsnavnet Plaga, som absolutt må regnes til de nedsettende. Fant det for øvrig i Stange også, som navn på en plass under Gaustad: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/bosted_land/bf01036401001226 --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. aug. 2015 kl. 11:27 (CEST)
Hei Trond. Takk for informasjon. Har du inntrykk av at Plaga i Stange er lokalt innarbeidet og akseptert som navn på plassen?Ola Alsvik (diskusjon) 19. aug. 2015 kl. 11:39 (CEST)
Hei. Er dessverre ikke så lokalkjent, men navnet er brukt i alle folketellingene fra 1865 til 1910.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. aug. 2015 kl. 11:41 (CEST)