Forskjell mellom versjoner av «Fosshaugen (Vestfossen)»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
 
Linje 4: Linje 4:
 
==Kilder==
 
==Kilder==
 
* Thorne, Eli Sofie: Fosshaugen - en landsby å bli glad i (2003)  
 
* Thorne, Eli Sofie: Fosshaugen - en landsby å bli glad i (2003)  
 
+
<br />{{Eiker Leksikon}}<br />
 
[[Kategori:Vestfossen]]
 
[[Kategori:Vestfossen]]
 
[[Kategori:Kulturminner]]
 
[[Kategori:Kulturminner]]
 
[[Kategori:Øvre Eiker kommune]]
 
[[Kategori:Øvre Eiker kommune]]

Nåværende revisjon fra 12. nov. 2016 kl. 22:02

Fosshaugen i Vestfossen - WF016-web30.jpg

Fosshaugen er en del av tettstedet Vestfossen i Øvre Eiker kommune. Området har navn etter gården Foss og kalles ofte bare Haugen. Området avgrenses av Fabrikkgata i nord, Storgata i vest, gården Nordre Foss i øst og Vestfossen skole i sør. Flere av de eldste husmannsplassene under Fossesholm lå trolig i dette området. Mye av bebyggelsen brant under den store bybrannen i 1880 eller ble revet i forbindelse med reguleringsplanen for gjenoppbyggingen, slik at det meste av dagens bebyggelse skriver seg fra slutten av 1800-tallet. Flere av bygningene kan imidlertid dateres til perioden før brannen. Fosshaugen ble regulert til spesialområde for bevaring i 2004.

Kilder

  • Thorne, Eli Sofie: Fosshaugen - en landsby å bli glad i (2003)Eiker Leksikons logo.jpeg Fosshaugen (Vestfossen) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!