Kirkens Bymisjon

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 4. feb. 2014 kl. 16:42 av Cnyborg (samtale | bidrag) (Ny side: '''Kirkens Bymisjon''' er en diakonal stiftelse tilknytta Den norske kirke. Den ble grunnlagt av Gisle Johnson som ''Christiania Indremissionsforening'' i 1855. Senere skifta...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kirkens Bymisjon er en diakonal stiftelse tilknytta Den norske kirke. Den ble grunnlagt av Gisle Johnson som Christiania Indremissionsforening i 1855. Senere skifta den navn til Oslo Indremisjon. I 1971 gikk den over fra å være en medlemsorganisasjon til å bli en stiftelse, og tok navnet Kirkens Bymisjon. På samme tid begynte Bymisjonen å spre seg utover landet, og det er i dag avdelinger i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Tønsberg, Drammen og Kristiansand. Hovedkontoret ligger i Tollbugata 3 i Oslo.

Bymisjonen driver sosialt arbeid innen en rekke felter, som rusomsorg, eldreomsorg, barnevern, psykisk helsevern og arbeid blant prostituerte. Stiftelsen har flere verksteder for arbeidstrening og attføring. Det er pr. 2014 mer enn 950 ansatte.

Oslo småkirkeforening, som ble grunnlagt for å bygge kirker i underpriviligerte områder, er tatt opp i Kirkens Bymisjon.

Kilder