Adolf Otto Angell

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Annonse i Møre Tidende 14. januar 1899, skanna av Gunnar E. Kristiansen

Adolf Otto Angell (født 6. januar 1879 i Kristiansund, død 1956 i Washington USA) var fotograf med virke flere steder i Norge.

Han ble født i Kristiansund, hvor han muligens drev som fotograf fra midten av 1890-åra og utover til århundreskiftet. Han reiste deretter til Amerika omkring 1898. Angell returnerte fra Chicago til Norge i 1903 og etablerte seg som fotograf i Trondheim. Her overtok han det fotografiske utstyret til Helga Wikborg som var i ferd med å avslutte sin virksomhet. I 1904 flyttet han til Mosjøen og åpnet forretning 23. november 1904 i vegoppsynsmann Nilsens gård. Vi finner ham i folketellinga 1910 på adressa Sjøgata 45a, hvor det var både bolig og butikk. Han bodde sammen med kona Mildrid Anna (f. 1870 i Vefsn) og deres sønn Jakob Markus Angell (f. 1907 i Mosjøen). Han etablerte også filialer i Brønnøysund og på Nesna. Han brukte for det meste bare signaturen Angell.

Rundt 1915 reiste han med familien tilbake til Amerika.

Gravminnet over Otto og Mildrid i Washington
Foto: Mark Vernon 2013

Virkesteder:

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Adolf Otto Angell er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!