Albert Sivertsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Albert Marius Sivertsen (født 27. september 1869 i Alstahaug, dødsår ukjent) var handelsmann, lokalpolitiker og fotograf.

I folketellinga 1900 er han registrert på gården Hellesvik i Alstahaug. Han har da titlene handelsbestyrer, kommune-, sparebank- og meierikasserer. Han var gift med Karen Petrine Sivertsen (f. 1867 i Vefsn), og de hadde to sønner boende hos seg: Nils Andreas (f. 1889 i Vefsn) og Einar (f. 1899 i Alstahaug).

Han etablerte seg som handelsmann på Båsmoen i dagens Rana i 1902. Politisk engasjert, og var partiformann, formannskap- og kommunestyremedlem, herredskasserer m.m.. Sivertsens fotosamling inneholder bilder fra distriktet fra 1903 og fremover. I folketellinga 1910 finner vi dem på Båsmoen i Mo herred. Yrket er da oppgitt å være «kjøpmand, manufaktur & kolonial samt (landhandel)». Nils og Einar bor fortsatt sammen med foreldrene, og i tillegg har de datteren Astrid (født 1906 i Mo).

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Albert Sivertsen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.