Alf Væring

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Det var lenge usikkert om Alf Væring virka som fotograf i Sverige, men dette bildet fra Waxholm tatt 1895–1896 viser at han gjorde det. På kartongen ser man Værings logo og stedsnavnet Stockholm.
Foto: Alf Væring

Alf Væring (født 27. mai 1863, død 4. april 1912 i Sverige) var sønn av fotograf Olaf Væring og Oline Josefine Christiandsdatter. Han var far til Ragnvald Væring.

Alf Væring fikk høyst sannsynlig fotografopplæring hos faren, reiste til Sverige i 1884, hvor han giftet seg 24.11.1889 med Emmelie Svensson, 12 barn i dette ekteskapet foruten en sønn i Sverige før dette. Til tross for at Ragnvald Væring i et intervju uttalte at hans far hadde vært fotograf i Værings firma, har det ikke vært mulig å underbygge dette. Det har vært usikkert om han virka i Sverige, men det har dukka opp et bilde fra 1890-åra tatt i Waxholm. Der ser man på kartongen Alf Værings logo med stedsnavnet Stockholm, hvilket viser at han hadde forretning eller atelier der. Etter farens død i 1906 forsøkte han imidlertid på å få overtatt dette firmaet, men det ble forpurret av hans søsken som gikk inn for at Ragnhild Væring og Ragnvald Fredriksen (senere Væring) skulle overta.

Virkested:

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Alf Væring er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.