Axel Borthen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Axel Borthen (født 15. oktober 1869 i Vardø, død 15. oktober 1935) var handelsmann og fotograf i Vardø og Kirkenes.

Han var sønn av kjøpmann Henrik Marthin Borthen (1836–1904) fra slekta Borthen og Anna Charlotte Cathrine Kielland (1837–1911) fra slekta Kielland.

Første gang vi møter ham i fotografyrket er i folketellinga 1885, der han er oppført som fotograflæring i Vardø, og bodde hos foreldrene. Hans karriere som selvstendig fotograf ser ut til å ha vært nokså kort, fra 1888 til omkring 1890. I folketellinga 1900 er han oppført som handelsmann og gårdsbruker. Han var bosatt i Karpbukt innerst i Jarfjord øst for Kirkenes sammen med kona Sigrid Borten (f. 1875 i Sør-Varanger), ei datter og to sønner. Ved folketellinga 1910 har han samme adresse og yrke. Kona og de tre eldste barna bodde også der, og i tillegg hadde det kommet to sønner til.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Axel Borthen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!