Brukersamtale:Ine Baadsvik

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Ine Baadsvik! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på hjelpesidene våre. Ellers er det bare å sette i gang med å skrive om lokalhistoriske emner som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukere med samme interesser og eventuelt legge inn dine egne. Fra 1/1-2012 må du oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Ine Baadsvik! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukarar med same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg (diskusjon) 10. des. 2014 kl. 13:33 (CET)

Hei. Jeg ønsker deg også velkommen på wikien, og takker for artikkel om Havneplan av 1903. Jeg flytta den til tittelen Havneplan av 1903 (Bergen) for å gi den geografisk presisjon. Håper på flere bidrag fra Bergen! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 11:54 (CET)
Takk. Kommer nok mer herfra ja. Skal huske på det med geografisk presisjon.--Ine Baadsvik 11. des. 2014 kl. 12:55 (CET)

Mulig forside

Hei, vi har en forside for Oslo byarkiv på wikien, se Forside:Oslo byarkiv. Der presenteres artikler skrevet av medarbeiderne på byarkivet. Alle artikler de står bak merkes med malen {{Oslo byarkiv}}, slik at det synliggjøres for leserne hvem det er som står bak.

Det er fullt mulig å lage en tilsvarende løsning for Bergen byarkiv. Det er allerede noen artikler, og med litt flikking - og kanskje spesielt litt leting etter bilder - skal det ikke mye til før jeg kan opprette en slik forside. Er det interesse for dette fra deres side? Hvis det er det, kan jeg lage malen og legge inn den på artiklene dere står bak, og så tar vi det videre derfra. Chris Nyborg (diskusjon) 18. jun. 2015 kl. 14:29 (CEST)

Ja takk det hadde vært fint! Vi kommer nok til å legge mer ut på lokalhistoriewiki framover, mye av vårt materiale som egner seg best her. --Ine Baadsvik 25. jun. 2015 kl. 14:10 (CEST)
Da setter jeg i gang med noe. Har dere en egen logo, eller noe annet dere vil bruke som symbol i malen (se f.eks. {{Oslo byarkiv}})? Hvis dere ikke har noe spesielt legger jeg bare inn Bergens byvåpen. Chris Nyborg (diskusjon) 30. jun. 2015 kl. 13:53 (CEST)
Om du ser på Årstadsiden vår har vi en egen logo der. --Ine Baadsvik 30. jun. 2015 kl. 14:16 (CEST)

Da har jeg oppretta det som skal til:

  • {{Bergen byarkiv}} brukes for å merke artikler. Bare legg inn {{Bergen byarkiv}} nederst i artiklene. Jeg har gått over, og tror jeg har funnet det meste.
  • Malen plasserer artiklene i Kategori:Bergen byarkiv-artikler, så der er alt samla nå.
  • Utvalgte artikler - i praksis de som har bilder - presenteres på Forside:Bergen byarkiv. Der finner man også oversikt over de mest leste artiklene.
  • Bilder dere laster opp, eller som andre har fått fra dere og laster opp, legges i Kategori:Bilder fra Bergen byarkiv.

Så da blir stoffet deres samla på en god måte, og dere får presentert det. Hvis dere nå skal lenke til byarkivets bidrag på Lokalhistoriewiki kan dere lenke til Forside:Bergen byarkiv, ettersom den fungerer som en portal til alt stoffet. Chris Nyborg (diskusjon) 30. jun. 2015 kl. 14:25 (CEST)

Takk. Det ser veldig fint ut! Vi har også 7 artikler om de 100 første kvinner i kommunestyrene. Så det jeg trenger å gjøre er å legge inn {{Bergen byarkiv}} så havner artiklene på listen vår? --Ine Baadsvik 30. jun. 2015 kl. 14:32 (CEST)
Ja, bare legg inn malen nederst i artikkelen, så går resten av seg sjøl. Chris Nyborg (diskusjon) 30. jun. 2015 kl. 14:41 (CEST)