Brukersamtale:Magnar Høydal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Magnar Høydal! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Magnar Høydal! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 18. aug 2009 kl. 19:57 (CEST)

Din egen kategori for fotografier

Hei Magnar, jeg ser at du har lastet opp noen bilder du har tatt selv - liker naturbildene du kom med idag :) Har derfor laget en egen kategori slik at de kan være samlet på et sted; Kategori:Bilder av Magnar Høydal. Slikt hører med ;) God uke videre! Siri J 8. des 2009 kl. 13:38 (CET)

Saudehornet.JPG
, skikkelig fint bilde, Magnar :) Takk for at du deler dette! Siri J 26. mai 2010 kl. 22:59 (CEST)
Stikker innom med litt mer :) Moro å lese om MB «Speser»s liv og lagnad :) Siri J 12. jun 2010 kl. 12:33 (CEST)

MB «Dyrhaug»

Hei Magnar, litt av en historie bak Dyrhaug! Jeg har pusset bittelitt, og lagt inn koder som gjør at vi kan vise en liten del av artikkelen på andre sider. Grunnen til at jeg la inn registreringsnumrene helt i begynnelsen, er at de er noe som fort kan vise erfarne folk hva vi snakker om, og ikke forveksle den med Dyrhaug fra Sotra (om den har funnets til...). Jeg lurer litt på om det kan være lurt å ta hvordan båten ble bygget i et eget avsnitt, og sammenfatte liv og lagnaden helt i toppen. Om du vil, kan jeg lage til et forslag på en kladdeside hos meg - men jeg er landkrabbe, som du vet ;) Jeg legger inn det utsnittet jeg har valgt under her, slik at du kan se hva dama har foretatt seg denne gang ;) God helg!
Mvh Siri J 9. jul 2010 kl. 22:04 (CEST) {{:MB «Dyrhaug»}}

Da har jeg omkalfatra som avtalt, jeg er ikke sikker på overskriftene jeg har brukt - ei heller på om dette er aller best, tror jeg på VM-vis spiller ballen tilbake over fjellene mot nordvest ;) Snakkes! Siri J 10. jul 2010 kl. 15:37 (CEST)

FylkesFOTOarkivet

Hei Magnar! Som lovet har jeg sjekket opp kategorier for de bildene, og her er en ting til til hjelpelisten din, [[Kategori:FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal]] er den du må legge inn på de bildene. Skal ta en runde og se over bildene nå ;) God lørdag! Siri J 10. jul 2010 kl. 11:45 (CEST)

Jeg har sett over litt videre, men har ikke laget noen mal enda. Det er fire bilder som trenger en ny lisens, og jeg er ikke sikker på hvilken de skal få :) Det vet dere bedre enn meg. Bildene det gjelder er Bilde:Klart for sjøsetting.jpg, Bilde:Sjøsetting.jpg, Bilde:Dyrhaug, prøvetur.jpg og Bilde:Bygge kaising.jpg. Jeg laget til en egen kategori for Håkon Høydalsviks bilder, som du kan se ;). Som jeg lovet, skal jeg ta en titt på artikkelen om MB «Dyrhaug» nå, stoler på at du følger med ;) På gjenles! Mvh Siri J 10. jul 2010 kl. 12:18 (CEST)

Oord og uttrykk, hud og hår (tror jeg) :)

Hei Magnar, jeg har sett litt på artikkelen om hud og dekk og forandret litt på onlyincludemerkingen slik at den gir en sammenfatning av den - håper jeg :) Resultatet ser du her. Vil du se over om det er en grei sammenfatning og språket jeg har lagt inn, slik at det rimer med resten? Mitt boknorsk er ikke ditt ;) Jeg etterlot meg og et spørsmål om skylping - vil du sette det på skrivelisten din? :) God uke! Mvh Siri J 9. aug 2010 kl. 10:59 (CEST)

Har endra litt på starten av forarbeid, det vart på eit vis litt "greinalaust". Dei bitane du har teke ut og sett saman vert kanskje litt underleg, det går frå innleiing i Forarbeid til neste steg under Diksling. Om folk klikkar les meir så får dei kanskje med seg " det manglande mellomledd". Skal prøve å få på plass svar på spørsmål.Magnar Høydal 9. aug 2010 kl. 15:11 (CEST)
Flott at du fikser :) Jeg vet at det kan være merkelig det jeg gjorde, og aller best ville det vært om det kunne komme en innledning som er en kort sammenfatning av hvordan prosessen er ;) Det var det jeg ville lage, men ikke fikk til :) Siri J 9. aug 2010 kl. 15:13 (CEST)
No kom resten av håra på plass:), men det er noke styr med avsnittmarkeringa på "Resten av huda" under Hud og dekk, er det onlygreiene som er årsak. Magnar Høydal 11. aug 2010 kl. 22:34 (CEST)

Liten endring i rutebåt

Hei Magnar, - jeg gjorde en ørliten endring i begynnelsen av "Kjeldearkiv:Ein tur til Volda med rutebåten", for å få fram oppslagsordet som fet lenke på forsida av kjeldearkivet, - mange lesere klikker nemlig like gjerne på oppslagsordet som på "les mer..." Håper dette er i orden for deg! Dersom det ikke er det er det såklart bare å endre det tilbake. Vennlig hilsen Marthe Glad 10. aug 2010 kl. 14:38 (CEST)

OK Marthe Magnar Høydal 11. aug 2010 kl. 22:27 (CEST)

(Ønske)lista er ordnet

Hei Magnar :) Jeg har satt opp basisen for den listen du spurte om, er ikke sikker på nynorsken min og jeg tror jeg kan ha utelatt en del - tror du at trekløveret i Volda kan sjekke? :) Skal videre til seters med kyr og hår og hud senere idag :) Mvh Siri J 12. aug 2010 kl. 01:03 (CEST)

Dalsfjord kyrkje

Takk Siri, for opprydding av bildeplasering. Såg at det var uheldig, men forstod ikkje korleis eg kunne gjere det. No får eg prøve å hugse kvar fasitten ligg. Magnar Høydal 15. aug 2010 kl. 21:47 (CEST)

Bare koselig, det gir meg en sjanse til å bli bedre kjent med dine kanter av landet :) Jeg fortsetter å vake i vannskorpa, men ligg unna med nøter og anna fangstredskap ;) God uke! :) Siri J 16. aug 2010 kl. 00:23 (CEST)

Facebook

Hei Magnar. Lokalhistoriewiki har en egen side på facebook, hvor jeg og Ida Tolgensbakk tre ganger i uka legger opp lenker til lesverdige artikler fra lokalhistoriewiki. Idag har jeg lagt opp lenke til dine to artikler "Hud og dekk" og "Ord og uttrykk knytt til kravellbygging", nå nå er det nok endel som klikker seg innom og leser. Vennlig hilsen Marthe Glad 1. sep 2010 kl. 09:48 (CEST)

OK, men ord og utrykk er vel ikkje heilt sjølvstendig. Det er tenkt som ei side der spesielle ord i andre artiklar får ei forklaring. Dei to artiklane som heng mest saman er Doblingspant og Hud og dekk. Godveirshelsing frå Magnar Høydal 1. sep 2010 kl. 16:08 (CEST)

Infoboks:Gard

Hei Magnar! Takk for sist, blomkål, fisk og mye lærdom :) Jeg kopierer med noe jeg akkurat skrev hos Oddvar, og håper at du og han kan komme inn med den praktiske kunnskapen dere har i dette her :)

Som du kanskje husker snakket du, Oddvar og jeg om det å angi arealet i infoboksen som brukes på gårdsartikler. Vi spesifiserte dengangen ikke hva som arealet var (med eller uten utmark f.eks.) Jeg har fått et spørsmål om det, og siden feltet ikke lar seg gjemme så lenge enheten (mål) lå i malen har jeg tatt den bort inntil videre. Jeg håper at du og Oddvar kan komme og snakke med rundt hvilken definisjon som bør brukes i den sammenhengen på Malsamtale:Infoboks_gard#Areal, dere har langt mer praktisk erfaring enn hva jeg har i slike ting ;) God uke! Mvh Siri J 4. okt 2010 kl. 03:01 (CEST)

Kyrkjer i Volda kommune

Ser at administrasjonen har endra kategoriar, det gjer det meir kronglete å finna t.d. artikkel om Dalsfjord kyrkje. Før endring var den på alfabetisk plass under Volda. Vil admin. ordne på dette eller gjer eg det. Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 19. okt 2010 kl. 11:36 (CEST)

Etterkvart som vi får fleire og fleire artiklar og bilde, treng vi å dele opp i fleire kategoriar for å unngå å miste oversikten. Men om du går til sida Liste over sider om Volda kommune, så ser du at det framleis finst eit oversyn over alle artiklane for Volda kommune der. Nærme toppen ligg det ei alfabetisk liste over alle Volda-artiklane, og der finmn du Dalsfjord kyrkje på sin plass i alfabetet. Håpar at dette gjer det greitt å finne fram. -- Olve Utne 21. okt 2010 kl. 16:18 (CEST)
Takk for svar. No når lista over Volda-artiklane er oppegåande tykkjer eg det ser greit ut, og når Arnfinn har redusert størrelsen på Volda sin pennesplitt. Då kom toppen av lista til syne, det gjer det lettare når ymse lesarar skal skal rettleidast på telefon. Eg er vel heller ikkje den fødte omvisar, men takk. Magnar Høydal 23. okt 2010

Steinbukk-spm

Heisann, - jeg titta litt på (den veldig fine) artikkelen om steinbukken som du har skrevet. Du skrev at "i dette området" ble... kalt kongen. Jeg prøvde meg på å gjøre det mer presist for leseren ved å endre det til "området rundt Volda", - om det er feil eller villedende på noe vis er det veldig kjekt om du endrer på det så det blir riktig. Vennlig hilsen Marthe Glad 23. nov 2010 kl. 14:09 (CET)

Hei, tykkjer det vert litt snevert. Problemet er at det er kun dei med fleire 10 år på baken som kjenner og har bruka denne reidskapen i noko serleg mun. Det eg hugsar er at vegarbeidarar frå Nordmør som var på vegarbeid her i 40 og 50 åra også brukte denne nemninga. Men det er ikkje så lett å få svar på kva namn andre stader i landet nytta. Skulle ynskt at det inviterte til det, no vart det ei svert lokal greie. Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 7. des 2010 kl. 10:36 (CET)

Kategori?

Eg la inn kopi av skjema for innmelding i fiskeriregisteret, der finst kanskje ein kategori for slikt, kva kan eg bruke? Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 24. jun 2011 kl. 22:34 (CEST)

Hm :) Nå er jeg nysgjerrig på hva du mener her :) Kategori for steinbukker i fiskeriregisteret? Det må da være skipperens stjernetegn i så fall? Mvh Siri J 4. jul 2011 kl. 18:20 (CEST)

Då laga eg avsnitt slik eg skulle gjort når eg stilte spørsmålet. Her er spørsmålet i full versjon. Eg la inn som bilde under "Varnes" innmeldingskjema for båtar til fiskeriregisteret. Har brukt dei kategoriar eg fann naturleg, men lurer på om det finst ein kategori for slike skjema. Eg prøvde å søke men fann ikkje noko.Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 4. jul 2011 kl. 22:22 (CEST)

Strandheim

Hei Magnar. En ny bruker har lagt inn bilde av MB «Strandheim», en av båtene som er bygd ved L/L Vik. Derfor oppretta jeg en kort artikkel om båten, basert på informasjon fra et annet nettsted. Har du mulighet til å utvide artikkelen med den informasjonen som alt ligger i tabellen for L/L Vik? Helsing Kallrustad 4. okt 2011 kl. 11:17 (CEST)

Hei, ja eg har oppfatta oppmodinga som kom via Oddvar. I samband med andre artiklar har eg hatt kontakt med son til eigarane av Strandheim. Han har god kunnskap om strukturendringane i fiskeflåten, så difor fekk eg hjelp til nokre formuleringar. At eg skulle prøve å skrive om båten har eg forsåvidt planlagt, men er ikkje byrja. Har mellom anna bilde frå når båten var forlengd på 40 talet og også frå vårpuss på 50 talet. Båten var på slipp i den tida eg arbeidde på Vik så eg hugsar karane. Har ellers lest diskusjonen om raude lenkjer og spirar, så fyller eg ut under tittelen så veks ein spire, men ikkje i mitt bed. Eller fins det andre løysingar. Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 4. okt 2011 kl. 17:41 (CEST)

Skårungen

Heia :) Jeg var frekk nok til å flytte litt på artikkelen, slik at den ikke fikk punktum i navnet (Kjeldearkiv:Skårunge på Storsildfiske i 1951), men håper jo at du vil lenke litt her og der :) Vil du? Mvh Siri J 25. okt 2011 kl. 21:12 (CEST)

Hei:-) og takk for hjelpa. Det var meininga at den skulle i kjeldearkiv, men den har vist hamna i hovedromet og så gløymde eg kat. Men i kjeldearkivet får eg vel ikkje i ettertid til å legge på lenkjer, for eg har lova Kalrustad å skrive om MB Strandheim. (Er i gang med å samle stoff) Skulle gjerne ordna ei lenkje der. Meiner du at alle stadnamna bør lenkjast.Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 25. okt 2011 kl. 21:21 (CEST)
Ah - jeg så ikke den skriveleifen, har ordnet nå! Joda, du får jobbe videre litt i Kjeldearkivet, minst til du sier døren kan stenges :) Artikkelen er ikke låst enda, og det kan være at både stedsnavn, fartøy og begreper bør lenkes til? Finnes det og noen bilder som kan illustrere selv om de ikke direkte er fra hans opplevelser? Mvh Siri J 25. okt 2011 kl. 21:28 (CEST)
Ja ein del bilder har eg men dei er meininga å bruke i artikkelen om MB «Strandheim» så ei kobling mellom den artikkelen og dette stykket i Kjeldearkivet, men eg treng litt tid. Har berre ein gong før lagt i kjeldearkivet.Mvh [[brukersamtale:Magnar Høydal|Magnar Høydal]] 25. okt 2011 kl. 21:45 (CEST)

Mvh Magnar Høydal

5 krøller: 25. okt 2011 kl. 22:05 (CEST)
4 krøller: Mvh Siri J 25. okt 2011 kl. 22:05 (CEST)
3 krøller: Mvh Siri J

Mvh Magnar Høydal 25. okt 2011 kl. 22:23 (CEST)

Kategoriar

Eg prøvde å lage kategoriar for fartøy fra fylker og kommuner på MB «Arne Longva» men eg fekk det ikkje til. Vil nokon fra administrasjonen gå inn å setje opp kategoriteet slik det skal vera. Vil gjerne få det rett på denne båten, då kan eg kopiere og få det inn på resten av «floten». Mvh Magnar Høydal 8. des 2011 kl. 12:37 (CET)

Da har eg oppretta kategoriane. Merk at du på kvart fartøy berre treng kategorien "Fartøy fra __ kommune". Viss du i tillegg legg på fylkeskategori på ein båt kjem han i ei samla liste for kvart fylke i tillegg til på kommunelistene - og det kan bli frykteleg lange lister. Mvh Arnfinn Kjelland 8. des 2011 kl. 15:43 (CET)
Takk for hjelpa, no har eg endra det til berre kommuner då ser det bra ut. Ser at på sume fartøy er kategorien "Fiskefartøy" nytta. Denne båten har kategori "Fiske". Det finst kanskje ei definering. Har oppfatta det slik at ei kategorirydding har pågått men har ikkje sett noko om dette. Mvh Magnar Høydal 8. des 2011 kl. 19:32 (CET)
Den 30 mars har Hanne Lillevold endra kategori Fiske til Fiskefartøy. Får vone at Wiki'en har ei meining med det, om ikkje eg forstår det. Det er i mest alle artiklar om båtane med ein bolk om fiskeriet båten vart nytta til. Kan eg få ei forklaring på kvifor det ikkje vert kategorisert som "Fiske". Når artiklane har innhald om både fartøy og fiskeri finn eg det naturleg at begge kategoriar vart nytta. Dei fartøya som her har fått endra kategori er ei fartøygruppe som stortsett er borte og som eg trudde wiki'en hadde interesse av å formidle kva fiske den var brukt til. Mvh Magnar Høydal 31. mar 2012 kl. 09:54 (CEST)

Kjeldearkivet.

Var innom kjeldearkivet for å sjå litt på artiklar som ligg der. Mest lest oversikta er grei, men det var også einaste oversikta eg fann. Saknar ei oversikt over alle artiklar i kjeldearkivet. Kanskje kan der vere mulegheiter for å finne fram, men skal folk lese av det som er lagt inn så bør det vera enkelt å få oversikt. --Mvh Magnar Høydal 30. okt 2013 kl. 22:29 (CET)

Ekspertise trengs!

Hei Magnaren :) Nå har jeg våget meg langt ut på Lopphavet og inn på fiskefeltet med «Voorbode» som gikk fra å være damplogger på silde- og linefiske om jeg har forstått alt rett. Jeg vil gjerne høre din mening i dette, det opprinnelige begrepet som jeg oversatte til linefiske var beugvisserij, noe som vises på dette bildet på wikimedia commons. Er (damp)logger rett navn her? Enn linefiske? På gjenles! :) Mvh Siri J 4. sep. 2017 kl. 01:13 (CEST)

No er det eg som treng ekspertise. Skreiv kort om Erling 2 og la også inn i båtlista på Vik. Erling står fortsatt med raud skrift, eg er ikkje kar om å sjå kvar feilen ligg. Mvh. Magnar Høydal 24. november 2017.
Såg du hadde med «» i lista, men ikkje i sjølve artikkelnamnet. Detaljar, veit du :-) --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 24. nov. 2017 kl. 15:51 (CET)

Jensine!

Her er bildet: Fil:Jensine Høydalsbø med alle borna.jpg. Mvh Siri J 15. nov. 2018 kl. 12:23 (CET)

Jensine Høydalsbø med alle borna.
Foto: Fotograf Nerbøvik, Volda (1926)