Brukersamtale:Pwinther

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Pwinther! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Pwinther! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Pwinther! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. jul. 2022 kl. 07:03 (UTC)

Kristofer Hansteen

Hei, jeg lar meg fortsatt imponere over de fargelagte bildene! Men det var noe som skurra angående Hansteen - det er ikke lenge siden jeg leste noe om ham. I Polititidende 1893 står det beskrivelse av ham: "1.68, br. haar og helskøg, br.ø. ..." (min utheving). Så ifølge etterlysninga hadde han brune øyne, ikke blå. Kilden er Polititidende. no. 1893. Digital versjonNettbiblioteket. Aner ikke hvor mye jobb det er å endre det og laste opp nye bilder, men når vi har den luksusen å få opplyst øyenfarge hadde det jo vært kult å bruke den informasjonen. Chris Nyborg (diskusjon) 14. feb. 2023 kl. 08:58 (UTC)

Hallo. Bra iakttatt! Jeg hadde ikke tenkt å ta bildene til Hansteen, siden de var av så lav oppløsning, så mistet fokus på research. :( Det er ingen problemer å endre dette, så jeg laster opp nye.

Forøvrigt fint at du liker fargeleggingen. Jeg går en runde med meg selv hver gang noen av disse lastes opp på wikien, da de jo er manipulert og ikke "historiske". Er originalene av lav kvalitet er det også vanskelig å få ansikter til å virke ekte, hvilket er problematisk synes jeg. Fremdeles ikke sikker på om dette er ok. Jeg holder meg generelt til forbryterportrettene da de er av veldig god kvalitet, samt at utgangspunktet mitt var Instagram-kontoen.

Du kan også si ifra hvis det er noen bilder du kunne tenkt deg fargelagt, så kan jeg se på det. I dugnadsånden av Wiki, selvsagt :) Pål Winther (Pwinther) (diskusjon) 14. feb. 2023 kl. 12:35 (UTC)

Kjempefint at du ser på dem. Jeg ser også, som vi har vært inne på tidligere, at det er noen problematiske sider ved dette. På den annen side, vi blir vel stadig dårligere til å "lese" svart/hvitt-bilde. I barndommen min hadde vi svart/hvitt-fjernsyn, og alle bilder som var mer enn noen få år gamle var uten farger. Men jeg tror nok at kunnskapet om å dekode bildene forsvinner litt, og at det blir lettere å se mennesket skikkelig når vi får på farger. Du er jo også veldig tydelig i merkinga, så man skjønner at det er en moderne fargelegging, og ikke noe samtidig utført av noen som hadde sett motivet selv. Forbryterportrettene er også forholdsvis enkle i og med at de følger et standardformat. og har få elementer i seg. Det blir fort verre om man skal fargelegge personer i folkedrakter, eller bygningsinteriør. Chris Nyborg (diskusjon) 14. feb. 2023 kl. 14:10 (UTC)

Sofie Johannesdotter

Hei, jeg bytta rett og slett om på to bilder så et av de fargelagt kom i toppen. Svart-hvitt-bildet er så dårlig, og gjør det nesten umulig å se at det var et menneske bak all denne galskapen. Så lenge det er tydelig merka, og man bare kan rulle litt lenger ned og se originalen, så mener jeg at det må være helt greit i et tilfelle som dette. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jun. 2023 kl. 11:50 (UTC)

Den er grei. Pål Winther (Pwinther) (diskusjon) 19. jun. 2023 kl. 11:57 (UTC)

Forbryteralbum

Hei, artikkelen om Forbryteralbum har blitt veldig bra og informativ. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 27. aug. 2023 kl. 10:17 (UTC)

Bra at det er interessant! Det er mye spredt informasjon om disse, så det er greit å få det samlet. Det gjenstår en del korrigeringer, samt mer informasjon, men slik er det vel med alle artikler :) --Pål Winther (Pwinther) (diskusjon) 27. aug. 2023 kl. 10:26 (UTC)

Slutter meg til rosen her. Veldig stilig med tabellen over de forskjellige fototypene, flott å få systematisert sånt. Chris Nyborg (diskusjon) 28. aug. 2023 kl. 06:51 (UTC)

Coolt med tilbakemelding! :) Artikkelen kunne nok vært splittet i flere mindre, men jeg fokuserte først bare å få inn info jeg hadde. Kunne tenkt meg også å legge inn mer om kvinnebilder, og de prosessen/personer som nektet fotografering. Arbeidet rundt generell forbryter-identifisering, utvikling av detektiv/kriminalpolitiet, Bertillon-systemet, osv, kunne også være kandidater til videre spin-offs. Men det får bli en annen uke det regner mye... Pål Winther (Pwinther) (diskusjon) 28. aug. 2023 kl. 07:24 (UTC)