Eivind Aalborg

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Lærer Eivind Aalborg.
Foto: Norske skolefolk (1934)

Eivind Aalborg (født 10. mai 1869 på Tynset, død 1. januar 1944 på Nordstrandshøgda i Aker) var lærer og lokalpolitiker.

Han var sønn av Anders og Kari Aalborg. Eivind Aalborg tok eksamen ved Hamar lærerskole og begynte som lærer i Tolga i Østerdalen, der han var fra 1890 til 1896. I tidsrommet 1896-1911 var Aalborg ansatt som lærer ved Fredheim skoleTjøme, og deretter arbeidde han på Ljan i Aker herred. Han hadde stipend til flere lærer- og sløydkurs.

Mens han var på Tjøme, var Eivind Aalborg medlem av formannskapet, skolestyret, fattigstyret m.m. Ved kommunevalget i 1916 for Nordstrand sogn sto Aalborg øverst på lista til Nordstrand Vælgerforening.

Aalborg var gift med Lagertha Helene Andersen (f. 1879 på Tjøme, død 1938), datter av skipsfører Torger Andersen og Malla f. Ludvigsen. Eivind og Lagertha Aalborg fikk to sønner (Anders og Tormod) og fire døtre (Kari, Sigrid, Aasta og Tulla). Ekteparet Aalborg er gravlagt på Nordstrand kirkegård i Oslo, og på gravminnet er han titulert som «overlærer».

Kilder og litteratur

Eksterne lenker