Elna Karoline Stange

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Elna Karoline Stange (født 6. november 1912 i Hobøl, død 6. november 2018) var bosatt i Drammen.

Hun var datter av møllermester Ole Kristiansen Stange (f. 1884) og Magnhild Stange (f. 1883). Da hun ble født bodde de på Skjellfoss i Hobøl, der det per 2022 fortsatt er mølledrift hos Skjellfoss Korn. I 1920 finner vi familien, som da hadde fire barn, bosatt på Bakke mølle i Våle kommune.

Som ung var hun barnestuepike hos skipsreder Kjøsterød. Seinere var Elna ekspeditrise i forskjellige butikker. Hun var også glad i håndarbeid, og i hjemmet ved Skoger stasjon sydde hun kjoler og bluser. Det kan nevnes at hun var med på å sy alterduken til Skoger kirke og fanen til Kjeldås skole.

Da hun fylte 102 år, ble hun omtalt i Aftenposten. Avisa skreiv da at «Elsa Karoline Stange bor for seg selv på Konnerud, hvor hun har en liten hage med roser. Hun er glad i trim, friluftsliv og reiser. Dagen skal feires i Frimurerlosjen med familie og gode venner.» I forbindelse med 103-årsdagen het det blant annet at «hver dag leser hun aviser og holder seg oppdatert på nyhetsbildet». Hun døde den dagen hun fylte 106 år.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.