Konnerud

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Konnerud kirke.
Foto: Rune A Karlsen (2008).

Konnerud er en bydel i Drammen. Konnerud er blant annet kjent for sine rekreasjonsområder, bademuligheter og snørike vintre. På Konnerud var det fra 1731 til 1770 gruvedrift, og her ble det tatt ut sølv, kobber og bly i fra Konnerudkollen. På Konnerudkollen var det også i sin tid hotelldrift, hotellet stod klart til drift i 1898.

Konnerud gamle kirke som den nå heter, stod klar til bruk i 1858. Fra før var det en kirke fra tidlig 1700-tallet på stedet, denne ble dessverre ikke så godt vedlikeholdt og ble derfor erstattet med dagens «gamle Konnerud kirke». Konneruds nye kirke i teglstein stod ferdig i 1996 og er en moderne kirke, som også rommer barnehage i underetasjen. Konnerud har 3 skoler, flere barnehager, eget shoppingsenter og et stort idrettsannlegg med skiarena, fotballbaner med og uten kunstgress beliggende i flott natur.

Det er i overkant av 10.000 beboere på Konnerud, som har vokst seg opp fra et hovedsakelig jordbrukssamfunn. Utbyggingen og tilflyttingen startet tidlig på 80-tallet, men det er nå begrenset til 25 nye boliger i året på grunn av Konnerudnedfarten til Drammen. Denne og skolene har ikke kapasitet til rask utbygging og man venter fremdeles på en ny nedfart til sentrum, noe som har vært planlagt i mange år.

Galleri