Fra istid til istid

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Løypen i Kragerø kommune starter på Berg-Kragerø museum og går derfra nordover på Langetangen. Langs løypen er informasjonsskilt satt opp, og underveis passeres Berg lystgård, gravhauger fra yngre jernalder og man har på flere punkter utsikt over Hellefjorden. Videre en stor heller som kan ha vært i bruk helt siden siste istid, Øvre Langetangen gård som har tilknytning til bergverkseier Johan Martin Dahll og isdammen og -demningen i Valbergtjenna som var i bruk fra midten av 1800-tallet frem til annen verdenskrig.

Stoppesteder underveis

Berg-Kragerø museum

Berg-Kragerø museum

Berg lystgård

Bergs gamle hovedbygning er bygd ca 1803 i Louis-seize-stil. Bergs siste private eier, frk. Henriette Homan, testamenterte hele Berg til Kragerø kommune som museum og friområde. Mye av inventaret fra frk Homans tid er utstilt i den gamle hovedbygningen, og er et eksempel på en sommerreresidens eller lystgård fra 1800-og tidlig 1900-tallet.

Øvre Langetangen

Øvre Langetangen


Valknute Kaar 2009.gif Hele eller deler av Fra istid til istid er basert på en artikkel fra prosjektet Kulturminneløypa og er lagt ut på lokalhistoriewiki.no under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen. Når artikkelen har fjernet seg tilstrekkelig fra originalen, kan dette merket fjernes.
Flere artikler finnes via denne alfabetiske oversikten.