Geitebyen (Vestfossen)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Bebyggelsen i Geitebyen i 1961.

Geitebyen er navn på et område like vest for Vestfossen i Øvre Eiker kommune, særlig brukt om bebyggelsen langs Kongsveien. Opprinnelsen til denne bebyggelsen var boplasser langs den gamle Kongeveien mellom Vestfossen og Kongsberg, men fra begynnelsen av 1900-tallet og framover kom det også en god del nyere villabebyggelse i dette området. Opprinnelsen til navnet er uklart. Det kan ha vært at noen av dem som bodde der holdt geiter, noe som skal ha vært vanlig i årene rundt første verdenskrig, men det kan også ha vært at en del av husene ble bygd på høye knauser som minte om «geiteberg».

I Vestfossen Idrettsforenings interne fotballcup - «Vestfosscupen» - ble Geitebyen navn på det laget som omfattet alle som bodde på vestsiden av sentrum, altså et større område enn det opprinnelige «Geitebyen». Dette har antakelig bidratt til å bevare navnet.


Eiker Leksikons logo.jpeg Geitebyen (Vestfossen) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!